Csődvédelmet kért a Nicko Cruises

Forrás: turizmus.com

 2015. május 06. 16:02

A tavalyelőtti árvíz és az ukrán válság térdre kényszerítette a folyami hajóutakat kínáló, Európában eddig piacvezető Nicko Cruises-t. A németországi társaság csődvédelmet kért, de szeretné megmenteni a céget.

A Nicko Cruises közleménye szerint a csődvédelemmel szeretnék életben tartani a céget és biztosítani a sikeres működést – írja az fvw.de német turisztikai és üzleti portál.

A Nicko Cruises-t főleg a két évvel ezelőtti árvíz miatti kiesés, valamint a fő piacoknak számító Ukrajnában és Oroszországban 2014 óta tartó politikai feszültség sodorta veszélybe. A vállalatot 1992-ben hozták létre oroszországi utazások szervezésére, ezért az ukrán válság nagyon érzékenyen érinti. A foglalások számának visszaesése végül eladósodáshoz és fizetésképtelenséghez vezetett.

A cég dolgozik a működés fenntartásán. Az utazók befizetéseit fedezi az a biztosítás, amelynek dokumentumait az utazás visszaigazolásával együtt adták ki. A biztosítás garantálja, hogy a jelenleg zajló utazások rendben, módosítások nélkül lebonyolódjanak. Az ezután esedékes utazások nagy valószínűséggel nem maradnak el.

Tájékozódni a szolgáltató honlapján (www.nicko-cruises.de) lehet.