Elstartolt a FlyArystan

Forrás: eTurbo News

 2019. május 02. 17:50

Május 1-jén emelkedett először a levegőbe a világ legújabb diszkont légitársaságának a gépe az Almati Nemzetközi Repülőtérről.

A FlyArystan a kazahsztáni Air Astana leányvállalata, egyelőre hat belföldi útvonalon repül majd, és 160 munkatárssal, köztük 25 pilótával és 45 légiutas-kísérővel kezdte meg működését. Az Air Astana két Airbus A320-asát bocsátotta a FlyArystan rendelkezésére, ezeket festették át az új társaság piros és fehér színeire. A gépek farkán a légitársaság szimbolikus állata, az oroszlán látható. Az év utolsó negyedében újabb két A320-as érkezik a flottába, ekkor a tervek szerint már legalább 12 úti célba repül majd a vállalat, amely megvizsgálja a saját légi üzemeltetői engedély megszerzésének lehetőségét is.

Az új légitársaság elsősorban a rokonlátogatókat célozza meg.

Fotó: eTurboNews

A gépeket 180 vadonatúj, bőr Recaro üléssel szerelték fel. Az ülések kék és a fejtámlák piros színe a személyzet egyenruhájában is visszaköszön, utóbbit egy helyi divatház tervezte. Az ülések szélessége mintegy 74 cm, de az ülés a speciális kialakítás miatt még ennél is szélesebbnek érződik.

A fedélzeten szendvicset, instant levest, csokoládét, meleg és hideg italokat, köztük helyi sört szolgálnak fel a jegyárakhoz igazított árakon. A csomagok után 5 kg-ig nem kell külön fizetni.

A FlyArystan elsősorban a rokonlátogatókra számít ügyfélként, és abban bízik, hogy rajtuk keresztül a szabadidős turisták és az üzleti utazók is felfedezik a légitársaságot.