Koncentrálja lobbitevékenységét a Magyar Fürdőszövetség

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 19:09

Idén négy kiemelt lobbicélra koncentrálja erőit a Magyar Fürdőszövetség, amely részleges tisztújítást is tartott miskolctapolcai közgyűlésén.

A Magyar Fürdőszövetség választmánya úgy döntött, szűkíti a korábbi években megjelölt feladatai sorát és 2017-ben négy kiemelt célra összpontosítja lobbitevékenységét – jelentette be Czeglédi Gyula elnök a szervezet idei munkatervének ismertetésekor, a miskolctapolcai Bástya Hotelben május 10–11-én zajló közgyűlés első napján.

Az elnöki beszámoló előtt Kiss János, Miskolc alpolgármestere köszöntette a tagságot, aki beszámolt arról, hogy 2010–14 között 10 milliárd forintot fordított a város kiemelt turisztikai helyszíneinek (Tapolca, Diósgyőr és Lillafüred) fejlesztésére, és a mostani négyéves ciklusban ugyanekkora összeget szánnak turisztikai beruházásokra.

Kiss János, Miskolc alpolgármestere

Fotó: turizmus.com

A Magyar Fürdőszövetség legfontosabb idei célja a fürdőszolgáltatások 27 százalékos áfájának legalább 18 százalékra csökkentése 2018-tól, amelynek indokoltságát immár egy független szakértői tanulmány is alátámasztja. A tanulmányt részletesen a közgyűlés második napján mutatják be a tagságnak.

Nem kevésbé fontos számukra a fürdőkezelések OEP-támogatásának 20 százalékos emelése az évek óta változatlan 4,2 milliárd forintról – ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a fürdők képesek legyenek kitermelni és ezáltal követni az állami szféra bérfejlesztését, ellenkező esetben versenyhátrányba kerülnek, hangsúlyozta az elnök.

Szintén régóta húzódik a fürdők működését szabályozó 37-es rendelet módosításának kihirdetése, de bizakodásra ad okot, hogy ez ügyben jövő héten fogadja végleges egyeztetésre a szövetséget az illetékes Emmi helyettes államtitkára.

Végül, de nem  utolsósorban szeretnék tovább fokozni a fürdőszövetség kommunikációját, egyrészt a nagyközönséget megszólító akciókkal, marketingkampányokkal, másrészt a lobbikérdések esetében a nyilvánosság erejével szándékoznak erősíteni a szövetség pozícióját. Erre az idén megemelt marketingkeretük is lehetőséget ad.

A választmányi és a szakbizottsági beszámolók után a Szőke László és Dala Tamás lemondása miatt megüresedett posztokra új tisztségviselőket választottak. Alelnök lett Boros László Attila (Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum), aki kortesbeszédében a belső és külső kommunikációt, valamint a külkapcsolatok erősítését jelölte meg prioritásként.

A választmányba bekerült Scheitzner Beáta (Miskolci Turisztikai Kft.) és Krampek Mihály (Zalakarosi Fürdő), a felügyelőbizottság tagja lett Molnár Károlyné (Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő).

A közgyűlés első napja

Fotó: turizmus.com

A szövetség tagsága is bővült, két pártoló magánszemély (Hegyi Ákos, Ruszkabányai Gitta, ) és két pártoló jogi személy (Dráva Hotel Thermal Resort, Synlab Kft.,) mellett rendes tagként csatlakozott a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark.