Jövőre is visszafogja a növekedést a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2023. december 21. 18:02

A Lufthansa-csoport a munkaerő- és repülőgéphiány miatt 2024-ben is csökkenti az eredetileg tervezett kapacitást.

A Lufthansa-csoportnak jövőre is szűkítenie kell az eredetileg tervezett menetrendjét. Ennek okaként a munkaerő- és repülőgéphiányt nevezte meg egy interjúban Carsten Spohr, a cégcsoport vezérigazgatója.

A Lufthansát a repülőgépgyártók szállítási nehézségei mellett az is sújtja, hogy az Airbus A320neo egyik hajtóművénél nem tervezett javításokat kell végrehajtani. Spohr egyik korábbi nyilatkozata szerint a probléma a cégcsoport 64 gépét érinti. A többi A320neo gép a Safran és a General Electric vegyesvállalatának, a CFM-nek a hajtóművével üzemel, de a Lufthansánál viszonylag kevés ilyen gép van.

A vállalat legutóbb még azt nyilatkozta, hogy 2024-ben a 2019-es év kínálatának 95 százalékát repülni fogja. Spohr szerint azonban ebből egyelőre nem lesz semmi. Mint mondta, némileg módosítják a 2024-es menetrendet, és visszafogják az eredetileg tervezett növekedést. „Jövőre is a minőséget fogjuk előtérbe helyezni a túlzott mértékű növekedéssel szemben – a magas globális kereslet ellenére” – tette hozzá.

A munkaerő- és repülőgéphiány miatt 2024-ben is felül kell vizsgálnia eredetileg tervezett menetrendjét a Lufthansának

Fotó: 123rf.com

A jelenlegi negyedévben a válság előtti év kínálatának 91 százalékát fedi le a menetrend. A vállalatot egyebek mellett az új Allegris-kabin engedélyeztetési problémái is hátráltatják, emiatt egy új Airbus A350-900-as üzembe helyezését már fel kellett függesztenie.

A Lufthansának 2022-ben és 2023-ban is felül kellett vizsgálnia a menetrendjét, mert a saját személyzete és a szolgáltatók sem tudták teljesíteni a követelményeket. Járatok tízezreit kellett törölni, ezért más európai országokhoz képest Németországban lassabban nőtt a légi forgalom. A továbbra is fájdalmas munkaerőhiány különösen a müncheni csomópontban szembetűnő – írja az aero.de.