Travelport rebranding

 2014. június 17. 13:47

A Travelport bemutatta új globális márkajövőképét és stratégiája részleteit.

Az új elképzelés jelentősen eltér a korábban megszokott GDS terminológiától és nyelvtől, és pontosabban leírja a Travelport szerepét abban a globális utazási értékesítési láncban, amelyre az elmúlt években  összpontosította valamennyi beruházását.

Az új elképzelés azért alakult ki, hogy a Travelport jobban összehangolja jelenlegi iparági kínálatát a 40 évvel ezelőtti trendekhez képest, amikor még a légitársaságok jórészt csak az alapvető légi tranzakciók feldolgozására hozták létre a céget. Az új elképzelés, "a platform, amely újradefiniálja az utazási kereskedelmet ügyfeleink számára," tükrözi ezt a fejlődést.

A Travelport differenciált tartalmai és termékkínálata már a következőket is tartalmazza:

Innovatív eNett fizetési megoldások, amelyek teljes mértékben integrálódnak az utazási iroda  munkafolyamataiba, hogy biztonságos elektronikus fizetéseket tegyenek lehetővé az utazási irodák és az utazási szolgáltatók között;páratlan légitartalom: a Travelport az egyetlen cég a világon, mely lehetővé teszi több mint 400 légitársaság - köztük a tíz legjelentősebb légitársaság és Low Cost fuvarozók - számára ugyanazon az eladási és a munkafolyamat-irányítási eszközökön keresztül történő foglalását;páratlan hotel tartalom: a Travelport egyedülálló lehetőséget kínál több mint 580.000 szálloda valós idejű foglalására;piacvezető légitársasági merchandising: funkció, amely lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy kiegészítő termékeiket, valamint viteldíjaikat hagyományosan ATPCo-n keresztül, vagy XML API (Application Programming Interfaces) felületen keresztül értékesíthessék.

A márka újragondolása részeként a Travelport megragadta a lehetőséget arra, hogy világosabban határozza meg fő üzleti tevékenységét két működési területe átnevezése által, amelyek együttesen alkotják a Travelport Travel Commerce Marketplace-t. Egyik terület a Travel Commerce Platform, mely magában foglalja a kiegészítő szolgáltatások értékesítését, a helyfoglalást, fizetési megoldásokat és munkafolyamat-irányítási funkciókat,  amely a cég elszámolt bevételének 95%-át teszi ki az idei első negyedévben. A másik terület a Technology Services üzletág, amelyen keresztül kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat biztosít a légitársaságok számára.

A Travel Commerce Platform további két bevételi forrásra oszlik: Air és Beyond Air. A Beyond Air magában foglalja a vendéglátást, reklámot és fizetési megoldásokat, mely mára a Travel Commerce Platform bevételek mintegy 19%-át alkotja és továbbra is erős ütemben növekszik.

A Technology Services-en keresztül a Travelport rendszerfelügyeleti és informatikai szolgáltatásokat nyújt a légitársaságoknak (köztük a Delta légitársaságnak is). A légitársaság számára kulcsfontosságú informatikai megoldások például a vásárlás, árazás, elszámoltatható dokumentumok kiadása, interline cserék és indulás ellenőrzés.