2022 legolvasottabb cikkei a Turizmus.com-on – 2. rész

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. december 31. 16:58

Mielőtt elköszönünk 2022-től, még összegyűjtöttük az év legnépszerűbb cikkeit. Fordított sorrendben mutatjuk a Turizmus.com top 10 legolvasottabb írását 2022-ből. Az utazási korlátozások enyhítése, szállodabezárások és -nyitások, meg az energiaválság voltak a legforróbb témák a turizmusban idén.

Cikkünk 1. részében az olvasottságuk alapján az 6–10. helyet megszerzett írásainkat elevenítettük fel, a 2. részben pedig jöjjön az első 5 cikk, amelyre a legtöbben kattintottak 2022-ben a Turizmus.com-on.

 

5. Négy hónapra bezárja az ország legnagyobb szállodáját a Danubius

Az elszállt energiaárak nyomán szeptembertől egyre-másra kaptuk a híreket az energiaválság okozta kényszerű téli, átmeneti vagy éppen meghatározatlan ideig szóló bezárásokról, amelyek szállodákat, éttermeket és fürdőket egyaránt érintettek.

A Danubius bejelentette, hogy a Hotel Hungariában november 1-jétől – előreláthatólag 2023. február 28-ig – lesz üzemszünet. A döntést azzal indokolta a szállodalánc, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt az akkori (október közepi – a szerk.) foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

Fotó: Danubius Hotel Hungariá

4. Hivatalosan is megnyílt az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj

A gazdasági nehézségek ellenére, örvendetes módon, több új ház nyitásáról is beszámolhattunk az év során. Ezek közül olvasóinkat leginkább a Tokaji borvidék új ötcsillagosa érdekelte: az Accor luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection november közepén hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t, amelynek egyik különlegessége, hogy egy hajdani andezitkő bányában építették fel.

Fotó: Minaro Hotel Tokaj MGallery

3. Megszólalt a bezárásokról a Hunguest Hotels

A legnagyobb vidéki szállodalánc, a Hunguest Hotels is megszólalt a bezárások kapcsán, üdvözölve, hogy az egyes települések gazdasági életére óriási hatást gyakorló fürdőhelyek többsége a téli nyitvatartás mellett döntött. A fürdőkkel szimbiózisban élő Hunguest-szállodák szigorú költségkontrollal, napi többszöri fogyasztásellenőrzéssel, az energiapazarlás megelőzésével, de a vendégélményt érdemben nem befolyásoló működési változtatásokkal szeretnék átvészelni a téli hónapokat – derült ki ebből a cikkből, amely olvasóink körében dobogós helyen végzett.

Fotó: Hunguest BÁL Resort

2. Március 5-től eltörlik a turizmust is érintő legtöbb korlátozást Ausztriában

A magyarok utazási vágya a Covid-korlátozások idején is erős maradt, erről tanúskodik, hogy az ezüstérmet egy február közepén megjelent írásunk vitte el, amelyben ismertettük a szomszédos Ausztria járványügyi korlátozásainak feloldására kidolgozott részletes menetrendet, egészen március 5-ig. Ennek részeként már február 21-től könnyebbé vált az Ausztriába való beutazás, az oltási, gyógyultsági igazolással nem rendelkezők előtt immáron negatív PCR-teszttel is megnyílt az út az országba (3G-szabály).

Fotó: 123rf.com

1. Üstházban főhet a halászlé: ötmilliós áramszámlát kapott a szegedi halászcsárda

2022 toronymagasan legolvasottabb cikke a Turizmus.com-on azonban ismét csak az energiaválsághoz kapcsolódik. A magas rezsi miatt a jövőben üstházban, sátor alatt főhet a halászlé a nagy múltú szegedi Fehértói Halászcsárdában. A nem termelő munkatársakat elbocsátják, a többieket négyórás munkaidőre állítják át – szemléztük a Délmagyar.hu cikkét októberben. A lapnak Frank Sándor, a közismert szegedi vendéglátós, csárdagazda és mesterszakács beszélt a soha nem látott kihívásokról és az azokra adható saját megoldásaikról.

Fotó: Facebook / Fehértói Halászcsárda

(Borítókép: Facebook / Fehértói Halászcsárda)