Digitális nomádokat csábít Spanyolország

Forrás: turizmus.com

 2022. február 08. 13:44

Egy új törvény értelmében akár három évig is élhet és dolgozhat törvényesen egy külföldi Spanyolországban. A szabályozás célja, hogy még több digitális nomád és vállalkozó telepedjen le az ibériai országban.

A távmunka globális elterjedésével egyre több ország – köztük például Horvátország, Málta vagy Madeira – igyekszik magához csábítani azokat a digitális nomádokat, akik számára a munkavégzéshez elég egy laptop és egy megbízható internetes kapcsolat. Most Spanyolország is bejelentette, hogy igyekszik magához csábítani a digitális nomádok egy részét.

Olyan speciális vízumot terveznek bevezetni a részükre, amelynek birtokában akár 12 hónapig tartózkodhatnak és dolgozhatnak az országban, ráadásul ez az időszak két alkalommal, összesen további két évre még meghosszabbítható – számol be az új szabályozásról a euronews.

Azt is bejelentették, hogy az induló vállalkozások spanyolországi letelepedését adókedvezményekkel segítik.

A digitális nomádoknak a munkavégzéshez elég egy laptop és stabil internetkapcsolat

Fotó: 123rf.com

Az intézkedés célja, hogy a Spanyolország vidéki területein található, csökkenő népességű falvakba és kisvárosokba új életet leheljen. 30 település csatlakozott eddig a Távmunkásokat Szívesen Befogadó Falvak Nemzeti Hálózatához, ők arra buzdítják az érdeklődő digitális nomádokat, hogy látogassanak el hozzájuk. A programban részt vevő települések mindegyike 5000 főnél kisebb lélekszámú, és mindannyian azt szeretnék, ha utcáik új lakókkal népesülnének be.

Úgy gondolják, hogy – függetlenül attól, hogy rövid időre érkeznek az új látogatók, vagy hosszabb időre telepednek le – az emberek érkezése élettel tölti meg ezeket a közösségeket.

A program iránt érdeklődőknek nem maguknak kell minden lehetőséget feltérképezniük, hanem profi programtanácsadó segítségével találhatják meg a számukra legmegfelelőbb falut vagy várost.

Akit érdekel a lehetőség, az egy interaktív térképen nézheti meg azokat a településeket, amelyek nyitottak a digitális nomádok fogadására.

Akad olyan magyar turisztikai szakember, aki a közelmúltban döntött úgy, hogy digitális nomádként éli most egy darabig az életét. a hévízi H. Horváth Orsolya kalandjairól ezen a linken olvashatnak.