Éjszakai vonat az Adriára, turistáktól „bűzlő" város, bitumenkongresszus – ezt olvasták a legtöbben márciusban

Forrás: turizmus.com

 2024. április 07. 09:29

Azok kedvéért, akik lemaradtak volna a legfelkapottabb témákról márciusban, összegyűjtöttük a Turizmus.com top 10 legolvasottabb cikkét. A külföldi busz-, vonat- és repülőjáratok, a közösségi közlekedés új tarifarendszere és a legnagyobb holland tulipánkert is a legolvasottabb cikkek közé került.

1. Napi közvetlen buszjárat indul Svájc legnagyobb városába Budapestről

Március 16-tól új vonallal bővült a Budapestről induló FlixBus vonalak hálózata, így közvetlen járattal elérhetővé vált Zürich, Svájc legnagyobb városa. A Bécsen, Linzen és Münchenen átvezető, 13,5 órás buszjáratot magyar személyzet viszi, a végállomás a zürichi pályaudvar.

 

2. Meglepő külföldi úti cél lett a magyarok kedvence a tavaszi szünetben

Svájcnál maradva, Bázel volt a legnépszerűbb repülős úti cél a tavaszi szünetben Budapestről a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Az úti cél tavaly még a top 10-es listára sem került fel, idén azonban 230 százalékkal több foglalás érkezett hazánkból Svájcba. A cikkből emellett kiderült, hová nőttek meg még kiugróan a foglalások.

Idén Bázel lett legnépszerűbb úti cél a tavaszi szünetre

Fotó: Kiwi.com

 

3. Olcsóbban utazhatunk az országban vonattal és busszal, itt vannak a változások

Március elsejétől megváltozott a tarifarendszer a közösségi közlekedésben. A vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntettek, valamint új napijegyeket vezettek be. Cikkünkben összefoglaltunk mindent, amit az új rendszerről tudni kell.

 

4. „Bűzlik a turistáktól a város" – elege lett a külföldiekből a spanyol desztinációnak

A napsütéses Málaga régóta kedvelt úti cél a látogatók számára, évente több millióan utaznak el a városba. Az utóbbi időben azonban a helyiek körében egyre feszültebb a hangulat a turisták és a digitális nomádok beáramlása miatt, melynek mostanra hangot is adtak.

 

5. Idén nyáron is indulnak éjszakai vonatok a horvát tengerpartra Budapestről

Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra a magyar fővárosból. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul a vonat – közölte a MÁV-Start. 2023-ban már több mint 13 ezren utaztak az éjszakai vonattal a horvát tengerpartra.

Már lehet jegyeket vásárolni az Adria InterCity járataira

Fotó: MÁV

 

6. Idei nagyrendezvények: bitumenkongresszus és Jehova Tanúi Konferencia

Eseménydús hónapokra készülnek a rendezvényszervező és -szolgáltató szektor hazai szereplői. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a turisztikai szempontból is nagy jelentőséggel bíró eseményeket és sportrendezvényeket, melyeket hazánk lát vendégül az idén.

 

7. Üzemeltetőt vált a balatonfüredi Vinifera Wine & Spa szálloda

A piacra történt sikeres bevezetése után március 21-től nem a Continental Group üzemelteti a balatonfüredi Vinifera Wine & Spa Hotelt – tájékoztatta lapunkat a leköszönő, magyar tulajdonú szállodaüzemeltető cég.

 

8. Már foglalhatók online az új pécsi légi járatok

16 éves kihagyás után újra indulnak menetrend szerinti járatok a Pécs-Pogányi Repülőtérről. Jegyek már online foglalhatók a Münchenbe, Máltára és Korfura induló légi járatokra. A cikk megjelenése óta már meg is érkezett az Universal Air első menetrend szerinti járata Máltáról Pécsre.

 

9. Hétmillió virággal megnyitott Hollandia legnagyobb tulipánkertje – videó

Március 21-én megnyitott a Keukenhof, Hollandia legnagyobb virágoskertje, ahol összesen hétmillió virágot és többszázféle tulipánt találunk. Az első látogatókról és a csodálatos virágágyásokról a Keukenhof egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Hollandia legnagyobb virágoskertje, a Keukenhof

Fotó: Keukenhof / Facebook

 

10. Kihirdette az Év Szállodája verseny nyerteseit az MSZÉSZ

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  idén januárban ismét meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája pályázatát. A nyerteseket ünnepélyes gálaest keretében hirdették ki március 8-án.