Megvannak az Év Fürdője verseny győztesei

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 05. 18:33

Az Év Fürdője közönségszavazáson 2019-ben is három kategóriában kerestek győztest. Az idei nyertesek: egy nagy visszatérő, egy építészeti különlegesség és egy nagyváros legkisebb fürdője.

Ezen a nyáron már ötödik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazásban június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában – az Év Fürdője, az Év Regionális Fürdője, a Helyiek Kedvenc Fürdője – közel 200 fürdő versenyzett – olvasható a verseny honlapján.

 

Az Év Fürdője: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé.

A harkányi fürdő

Fotó: Facebook / Harkányi Gyógyfürdő

A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellnessrészleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő, de tovább folynak a fejlesztések.

2. helyezett: Hungarospa Hajdúszoboszló

3. helyezett: Zalakarosi Fürdő

 

Az Év Regionális Fürdője: Hagymatikum Makó

A 2012-ben Makovecz Imre tervei alapján épült fürdő magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit.

A makói Hagymatikum

Fotó: Facebook / Makói Hagymatikum Fürdő

A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap. A fürdőben a 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna. Makón a fürdő bővítése – családi- és élményzóna, csúszdapark és uszoda építése – mellett tervezés alatt van egy szállodafejlesztés is.

2. helyezett: Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő, Kiskunmajsa

3. helyezett: Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

 

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Miskolctapolcai Strandfürdő

Miskolc három fürdője közül a legkisebb a strandfürdő, amely nem tévesztendő össze a közelében található híres Barlangfürdővel. A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellnessrészlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda és lábtenisz pályáinak köszönheti.

Mint arról a turizmus.com korábban beszámolt, a strandfürdő területén gigaberuházással az ország egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő központja épül meg.

2. helyezett: Nagyszénási Parkfürdő

3. helyezett: Nagykátai Gyógyfürdő és Strand

 

Izgalmak és meglepetések

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyben összesen 153 ezer szavazat érkezett. A Miskolctapolcai Strandfürdő korábbi harmadik, illetve második helyezései után tudta megszerezni idén a győzelmet. A Hagymatikum és a harkányi fürdő győzelme azonban a korábbi eredmények tükrében némi meglepetést okozott, mivel bár eddig is az első tíz között szerepeltek, legjobb eredményük egyaránt a tavalyi hatodik hely volt.

Az idei verseny izgalmát fokozta, hogy mind az Év Fürdője, mind az Év Regionális Fürdője kategóriában az utolsó napig kiélezett volt a verseny, a második helyezettek – a korábbi kétszeres győztes Hungarospa Hajdúszoboszló és a kiskunmajsai Jonathermál – arányaiban és összességében is kevés szavazattal maradtak le a győzelemről.