Öt magyar szállodát díjaztak a World Luxury Hotel Awardson

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 17:19

Az Athénban október végén megrendezett 17. World Luxury Awards gálán öt magyar hotelt is díjaztak, ezek közül kettő globálisan is a legjobbak között szerepel.

A 2006-ban alapított World Luxury Hotel Awards a világ egyik legtekintélyesebb elismerése a turisztikai szektorban és a vendéglátóiparban egyaránt. Az éves eseményen a legkiválóbb szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat, vendéglátóhelyeket és szállodákat ismerik el, amelyek kimagaslóak az elegancia és az exkluzivitás terén.

A World Luxury Hotel Awards keretében több mint 300 ezer nemzetközi utazó szavaz minden évben négy héten keresztül, hogy kiválassza a győzteseket: azon szálláshelyeket, amelyek az év minden napján a legmagasabb minőséget nyújtják.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az idei megméretésen a hazai szállodák közül a legtöbb, szám szerint hét elismerést a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa zsebelt be különböző kategóriákban, köztük a Global Spa of the Year és a Luxury Country Hotel of the Year címeket.

A Spiriten kívül még további négy magyar szállodát is díjaztak: Párisi Udvar Hotel Budapest, Botaniq Turai Kastély, LUA Resort Balatonfüred, Hungarikum Hotel.

A Párisi Udvar Budapest Hotel a világ legjobb Luxury Heritage Hotele címmel gazdagodott, és egyúttal elnyerte a régió legjobb történelmi luxusszállodája és az ország legjobb luxusszállodája címet is.

Botaniq Turai Kastélyt a Luxury Heritage Hotel és a Luxury Castle Hotel kategóriákban egyaránt az európai kontinens legjobbjának ítélték.

A Botaniq Turai Kastélyt két kategóriában is Európa legjobbja lett

Fotó: BDPST Group

"A két World Luxury Hotel Awards elnyerése elismeri azt a munkát, melyet az egykori Schossberger-kastély felújításába, a Botaniq Turai Kastély megvalósításába fektettünk. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan nagyszerű csapat élén állhatok, amely a kastélyt üzemelteti, életet és melegséget visz épületébe, és biztosítja, hogy a vendégek mindig egy mesebeli élmény emlékét vihessék haza” – reagált az elismerésre Peter Knoll szállodaigazgató.

A balatonfüredi LUA Resort Európa legjobb vízparti luxushotele lett, emellett pedig a régió legjobb felnőttbarát szállodája és az ország legjobb új luxushotele címet is elhozhatta Athénból.

A lakiteleki Hungarikum Hotelt a régió legjobb luxus kulturális szállodájává választották, emellett az ország legjobb concept és heritage hotele címet kapta meg,

A díjak nemcsak a nyertes szállodákat pozicionálják a nemzetközi turisztikai piacon, de növelhetik a Magyarországra érkező turisták számát is.