Élet álomhelyszíneken, trükközés a repjegyárakkal – legolvasottabb cikkeink 2023-ban – 2. rész

Forrás: turizmus.com

 2023. december 28. 18:00

Mielőtt elköszönünk 2023-től, összegyűjtöttük az év legnépszerűbb cikkeit. Fordított sorrendben mutatjuk a Turizmus.com top 10 legolvasottabb írását. Álomhelyszíneken való letelepedéssel, szecessziós villába álmodott kiállítással és hazai luxusszállodákkal foglalkoztak 1-5. helyen végzett cikkeink.

5. Budapest legnagyobb Zsolnay-kiállítása nyílik meg a város egyik legszebb szecessziós villájában

A Liget Budapest Projekt programkínálatában látogatható a főváros legnagyobb Zsolnay-kiállítása, amely a város egyik legszebb szecessziós villájában nyílt meg szeptember 26-án. A főváros egyik legszebb szecessziós stílusú villája ResoArt Villa néven nyitja meg kapuit a nagyközönség számára. A - Városliget gazdag szabadidős kínálatát egy csokorba gyűjtő - Liget+ programajánlatában is szereplő kiállítást bemutató írásunk lett az 5. helyen végzett 2023-as TOP-listánkon.

A főváros egyik legszebb szecessziós stílusú villája nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt

Fotó: Mohai Balázs/ResoArt Villa

4. Huszonhárom éve egyik óceánjáróról a másikra száll egy férfi

Huszonhárom éve folyamatosan óceánjárókon lakik egy amerikai férfi, és nem is tervezi, hogy egyhamar feladja ezt az életformát. Mario Salcedo 2000-ben szállt fel a Royal Caribbean egyik hajójának fedélzetére, és döntött úgy, hogy a hajótársaság járművein fogja tölteni az életét. Az idén 74 éves amerikai férfi történetét és motivációit bemutató cikkünk a 4. legnépszerűbb volt 2023-ban.

Mario Salcedo az év 365 napjából 350-et a Royal Caribbean valamelyik hajóján tölt

Fotó: Mario Salcedo/Facebook

3. A világ legjobb vidéki luxusszállodája és legjobb spája is Magyarországon van

A World Luxury Hotel Awards és a World Luxury Spa Awards kategóriában is díjesővel ismerték el a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kimagasló értékeit az Athénban október végén megrendezett 17. World Luxury Awards gálán. A dobogó harmadik fokán végzett cikkünkből olvasóink megtudhatták, mivel vívta ki a hét rangos szakmai elismerést az öt csillag superior besorolású szálloda.

A világ legjobb vidéki luxusszállodája és legjobb spája is ebben a szállodában van

Fotó: Spirit Hotel Thermal Spa

2. Terjed a „skiplagging", amivel a trükkös utazók kijátsszák a magas repjegyárakat

A durván emelkedő repülőjegyárak felpörgették az ún. skiplagging módszerét. Egy kis internetes böngészéssel ugyanis sokat lehet spórolni – feltéve, ha az utas leleményes, merész, és nem ijed meg a légitársaságok esetleges fenyegetéseitől. Hogy a repülési költségek optimalizálása sokakat foglalkoztat, jól mutatja, hogy a spórolási lehetőségeket bemutató cikkünk vonzotta a második legtöbb kattintást 2023-ban.

Egy kis internetes böngészéssel sokat lehet spórolni

Fotó: 123rf.com

1. Öt európai ország, ahol még fizetnének is azért, hogy ott élj és dolgozz

Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, sőt Írországban és Dániában is találhatunk olyan letelepedési csomagokat, amelyek pénzt biztosítanak az áttelepüléshez, ingatlanvásárláshoz vagy akár az első vállalkozás elindításához. 2023-ban a dobogó legfelső fokára felkerült cikkünkben azokat a helyszíneket mutattuk be, melyek szeretnék fellendíteni a helyi gazdaságot és küzdenek az elöregedés ellen, így hajlandóak fizetni külföldieknek azért, hogy területükön, a kiválasztott városokban éljenek.

A letelepedési csomagokpénzt biztosítanak az áttelepüléshez, ingatlanvásárláshoz vagy akár az első vállalkozás elindításához

Fotó: Kiwi