Konferencián mutatták be Magyarország egészségturisztikai sikereit a Balkán térségben

Forrás: turizmus.com

 2015. október 06. 19:10

A Magyar Turizmus Zrt. „legjobb gyakorlatként" mutatta be Hévíz természeti adottságaira épülő komplex egészségturisztikai fejlesztéseit és sikerének kulcselemeit a belgrádi „South East European Travel Business Forum" elnevezésű szakmai rendezvényen szeptember 30-án.

Hévíz és a Nyugat-Balaton térsége számos lehetőséget kínál a délszláv piac bővítéséhez, a piaci bevezetés fontos eleme a térség megismertetése szakmai körökben.

A belgrádi Sava Centar kongresszusi központban lezajlott szakmai eseményen négy témához kapcsolódóan hallgathattak előadásokat a résztvevők, üzletember-találkozóra is sor került. Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. délszláv piacfejlesztési menedzsere az, „Innovativeness in the development of sustainable Spa, wellness & spa and medical tourism" című szekcióban tartott előadást a délszláv térség olyan szakmai képviselőivel együtt, mint Vladan Vešković, a Szerb Fürdőszövetség főtitkára, dr. Iztok Altbauer, a Szlovén Fürdőszövetség igazgatója, valamint Marko Jurakić, a Horvát Wellness & Fitness Szövetség elnöke. Az üzletember-találkozón kiállítóként a Hunguest Hotels volt jelen.

A konferenciát a szervezők honlapján élő közvetítésen keresztül a világ minden pontjáról követhették az érdeklődők, ugyanitt hamarosan elérhetőek lesznek az előadások felvételről is.

A délszláv piacokon hazánk egészségturisztikai kínálata igen népszerű, a gyógyhelyek felkeresése az egyik elsődleges utazási motiváció az innen érkező vendégek körében.