Little China a bécsi Duna-szigeten

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 22. 14:21

Pandák, sárkányok, kínai paloták, a Bécsi Állami Operaház és a Johann-Strauß-emlékmű világító mása varázsolja az éjszakákat nappallá szeptember 1-jétől egy hónapon át a bécsi Duna-szigeten.

Több mint egy hónapon át, szeptember 1. és október 9. között ad otthont a bécsi Duna-sziget a „China Magic – Festival des Lichts" elnevezésű kínai lampionfesztiválnak, amelyet először rendeznek meg az osztrák fővárosban. A Luno fesztiválként is ismert rendezvénynek Kínában kétezer éves hagyománya van, ez zárja a többnapos újévi ünnepségeket.

 

Az osztrák fővárosba 29 attrakciót hoznak el, amelyeket 25 kilométernyi selyem, 20 tonna acél és 18 ezer LED-izzó felhasználásával állít össze 60 kínai szakember. A kézzel készülő lampionok között van 50 méteres sárkány, pandamaci, majom, a pekingi Ég templomának hatalmas mása és még számos jellegzetesen kínai motívum. De a látogatók megcsodálhatják majd a Bécsi Állami Operaház és a Johann Strauß-emlékmű világító selyemmását is.

 

A látványos fényszobrokon kívül változatos programokkal is várja az érdeklődőket a fesztivál. A főszínpadon esténként 19 órától különleges show-műsort láthat a közönség kínai tánccal, zenével és varázslatos mutatványokkal. A produkciók között lesz szecsuáni opera is, amely merőben eltér az Európában operának nevezett műfajtól. Az ének és színészi játék mellett a szecsuáni opera akrobatikus elemeket és kaszkadőrmutatványokat is felvonultat, legfőbb jellegzetessége pedig az „arcváltás". A profi előadóművészek 20 másodperc alatt akár tízszer is kicserélik az arcfestésüket a színpadon.

A lampionfesztiválra 100-150 ezer érdeklődőt várnak, 2017-től pedig évente szeretnék megrendezni. (Fotók: luno-festival.at)