Síelős újdonságok a francia Alpokból

Forrás: turizmus.com

 2019. november 02. 17:53

A francia síterepeken az idei szezonban is több új sífutópálya, extrém szálláshely és aktív program várja a havas sportok szerelmeseit.

A síterepek közül Orcières Merlette, Valmorel és Lioran büszkélkedhet új, biztonságos sífutó pályával, Peisey Vallandry-ban pedig egy ínyenc, játékos túraútvonal is várja a sífutókat három gasztro állomással – adta hírül a Francia Idegenforgalmi Hivatal.

Courchevelben új, egy kilométer hosszú kék pályát adtak át, valamint új tíz férőhelyes kabinos és egy új négyüléses felvonó teszi kényelmesebbé a síelést.

Valbergben az egész síközpontot átépítették, a síelőket az új látvány mellett mozgó szőnyegek is várják. Avoriaz-ban egy új, 2,5 km hosszú piros pályát élvezhetünk, Les Orres-ban pedig egy, Quentin Ladame nevével fémjelzett hópark épült a freestyle kedvelőinek.

Új aktív program az elektromos hórollerezés, amelyet Les Ménuires síterepén, a 4 km-es Roc’N Trott pályán lehet kipróbálni. La Rosière, valamint Vars síterepén pedig négy évszakos bobpálya nyílik.

Auron-ban 2019 decemberében adnak át egy új uszodát és fürdőt, amelynek üvegkupoláján keresztül télen is élvezhetjük a táj látványát.


Fotó: Pixabay

Az extrém szálláshelyek kedvelőit Val Thorens, La Rosière és Orcières Merlette várja új iglu falvakkal. Val Thorens-ben az iglu mellett jurtában is lehetőség van megszállni 2500 méter magasságban. Les Orres-ban pedig Alpin Cocoon néven nyílik egy geodéziai kupolákból álló szállásegyüttes, gyönyörű kilátással a tájra. Gasztronómiai újdonságokból is akad bőven, Praz-de-Lys Sommand és la Plagne síterepeken például új kézműves söröző nyílt, Val d’Isère-ben pedig az esti órákban is elérhető felvonóval a síterep két magaslati étterme.


Kapcsolódó cikkek

Adventi expresszvonat Grazba

2019. október 25.