Szomszédolás Közép-Dunántúlon

Forrás: MTÜ

 2016. június 30. 21:30

A közép-dunántúli régió Tourinform-irodái és TDM szervezetei ismét „szomszédolást” tartottak a régióban, melynek úti célja ez alkalommal a Velencei-tó térsége volt.

A nap folyamán a szakma képviselői különböző úton-módon ismerkedhettek a térség turisztikai adottságaival, fejlesztéseivel: autóval, gyalogosan, hajóval, E-busszal és kerékpárral.

A túra Dinnyésen indult a Várparkban, ahol a tulajdonos részletesen ismertette a park kialakítását és látnivalóit, ahonnan a csapat Pákozdra, a Katonai Emlékparkba látogatott. Az emlékpark bemutatása után a szúnyog-szigeti hajókikötőből sétahajóval Velence felé vette az irányt a csoport. A közel 1 órás hajóút után a hajóállomásról a Velencén közlekedő E-busszal, útvonalát bejárva ismerkedett a település látnivalóival és turisztikai lehetőségeivel a szakma.

A Velence Korzón elfogyasztott ebéd után kerékpárra pattanva a csapat meg sem állt a Pákozd-Sukorói Arborétumig, ahol a környék flórájával és faunájával, illetve panorámájával ismerkedett szakavatott vezető segítségével. A kirádnulás a Szúnyog-szigeten ért ismét véget.

A program megszervezését a helyi és térségi TDM szervezetek közösen vállalták, mely során a régió különböző pontjairól érkezett Tourinform-irodák és TDM szervezetek képviselői részletesen megismerhették a tó lehetőségeit és turisztikai látnivalóinak egy részét.