Tourinform-kiválóságok: 51 évnyi szakmai tapasztalat Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2023. június 17. 16:42

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Az országszerte működő csaknem 100 Tourinform irodából tavaly 30 teljesített 90 százalék felett a Magyar Turisztikai Ügynökség minőségbiztosítási rendszerében. Az egyik legkiemelkedőbb közülük 99 százalékos eredménnyel a Tourinform Zalaegerszeg, ahol a munkatársak tudásában ötvenegy évnyi tourinformos gyakorlat és tapasztalat koncentrálódik. A 2021-ben teljes egészében megújult iroda idén nyáron ünnepli alapításának 25. évfordulóját.

 

Egyediségek, helyi értékek

A zalaegerszegi irodában tizenhat szolgáltatást érnek el az oda betérő látogatók, a turistatájékoztatáson felül erősségük a családbarát infrastruktúra.

Az iroda barátságos atmoszférával várja a betérőket

Fotó: Tourinform Zalaegerszeg

Gyereksarokkal, egyedi, „zalaegerszeges” színezővel, foglalkoztató füzettel és társasjátékkal várják a családosokat, emellett különféle digitális eszközökkel is igyekeznek megfogni az Y generáció figyelmét, a legmodernebb platformokat bevetve az információk átadására.

Egész évben kínálnak különleges, folyamatosan megújuló vezetett városnéző sétákat és túrákat gazdag tematikával, a zalaegerszegi hírességek szerelmi életét bemutató sétáktól kezdve az adventi és gasztrosétákon át a természetjáró túrákig.

A város vendégei helyi és göcseji termelők és kézművesek portékáit is megvásárolhatják és hazavihetik, ezek kínálata folyamatosan bővül.

Eláruljuk, hogy a zalaegerszegi tourinformosok szabadidejükben maguk is nagyon szeretnek utazni, felfedezni. Ezért nemcsak szakemberként tudják kiszolgálni az érdeklődéseket, hanem gyakorlott utazóként is a kisujjukban van, mi minden érhető el és fedezhető fel a környéken, és milyen igények merülhetnek fel a turisták részéről. A legkülönlegesebb kérdésekre is fel vannak készülve, a gyakorló szülők vagy a kutyagazdák extrém kérései sem hozzák őket zavarba. Mindannyiukban megvan az az egyedi képesség és különleges látásmód, amellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy az iroda teljesítménye csapatként is sikeres legyen, sőt, a legsikeresebb.

Tourinformosaik ezer szállal kötődnek Zalaegerszeghez. Itt születtek, ismerik a város minden zeg-zugát, lelkesednek a településükért és a vidékért, ahol élnek.Nem is csoda, hogy voltaképpen az egész várost termékké „varázsolták”: kezük nyomán színező, foglalkoztató füzet és városfelfedezős-nyomozós kalandjátékok színesítik a polcokat és a szolgáltatási palettát.

 

Tourinform-arcélek

Tuboly Andrea, irodavezető

13 év tapasztalattal rendelkezik. Szuperképessége a kedvesség és a mosoly. Jó kapcsolatteremtő és szervezőkészségén túl különleges tehetsége van a „best practice” ötletek megtalálásához és minőségi megvalósításához.

A Tourinform Zalaegerszeg csapata (balról jobbra): Köcse Henriett, Tuboly Andrea, Tódor Tamás és Egyed Anett

Fotó: Tourinform Zalaegerszeg

Egyed Anett, turisztikai referens

14 éve erősíti a zalaegerszegi csapatot. Az iroda gyakorlatias munkatársa, aki nemcsak a számlák és dokumentumok tengerében találja fel magát, de – ahogy újra és újra kiderül – mindent meg tud oldani.

Köcse Henriett, marketingreferens

A zalaegerszegi csapat gasztro- és túrafelelőse. 14 éve valódi otthont varázsol az irodába, és nem mellesleg jól ismeri a túraútvonalakat, ösvényeket a térségben.

Tódor Tamás, marketingreferens

Az iroda leglelkesebb ügyfélszolgálati munkatársa és egyben a helyi titkok tudója. 10 éve folyamatosan kutatja fel a különleges történeteket, rejtélyeket, hogy idegenvezetőként programmá gyúrja azokat.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A zalai vármegyeszékhely valóban különleges értékekkel büszkélkedhet. Itt található hazánk egyik legújabb múzeuma, a Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont, amely huszonöt éven keresztül Zalaegerszegen apátplébánosként szolgáló későbbi bíborosnak, esztergomi érseknek állít emléket.

Hazánk egyik legújabb múzeuma, a Mindszentyneum

Fotó: Tourinform Zalaegerszeg

Zalaegerszeg a Göcsej kapujaként is ismert, a tájegység esszenciája a Göcseji Falumúzeumban elevenedik meg, amely az ország első falumúzeuma volt. A göcseji táj is felfedezésre vár, ahol a természetjárás szerelmeseinek a várost körbeölelő, dús lombú erdőkkel borított dombhátakon haladó túraútvonalakat ajánlják. A városban folyamatosak a fejlesztések.

 

2023-ban kihagyhatatlan

Nyáron mindenképpen érdemes a zalaegerszegi Tourinform iroda Titkok, ízek, szerelmek című sétasorozatának programjaihoz csatlakozni. A 19 499 lépés megtétele közben 153 történet és 775 évnyi történelem elevenedik meg, amelyek 350 percnyi élményt és kalandot garantálnak a vonzó kihívás teljesítőinek.