100 éve a Dunai-menti turizmus szolgálatában

 2012. augusztus 27. 17:27

Augusztus 26-án mintegy 250 turistával a fedélzetén Bécsből indult utolsó nemzetközi útjára az idén 100 éves DFS Schönbrunn lapátkerekes gőzhajó, amely Pozsony, Komárom, Visegrád és Esztergom érintésével érkezik Budapestre, ahol – 1912-ben, az óbudai hajógyárban – összeszerelték. Mivel a különleges hajó jubileumi útja ráirányítja a dunai hajózás hagyományaira, valamint a jelentős turizmusforgalomra a figyelmet, éppen ezért a Magyar Turizmus Zrt. is részt vállal a hajólegenda ünnepélyes fogadtatásában.

Az osztrák Ruefa utazási iroda által szervezett program indításkor Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője köszönetét fejezte ki Anton Karnernak, a Ruefa irodavezetőjének, valamint a hajó tulajdonosát képviselő ÖGEG egyesület képviselőjének, Spannraft Herbert-Ernst úrnak, hogy lelkes szervezőmunkájukkal hozzájárultak egy álom megvalósításához, s a Schönbrunn gőzös utasokkal a fedélzetén visszatérhetett „szülővárosába”, Budapestre. A Duna-menti turizmus kulturális és turisztikai jelentőségét jól szemlélteti, hogy egyedül a mostani jubileumi út közel 1000 osztrák vendégéjszakát generál a hazai szálláshelyeknek. Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek a hajó és vasút, valamint a hajó és autóbuszos utazási elemeket is tartalmazó kulturális csomagtúrák, amelyek elterjedését az osztrák piacon utazási irodai kooperációkkal, tanulmányutakkal és sajtóaktivitással is támogatja az MT Zrt.
A DFS Schönbrunn gőzhajót szintén ünnepélyes keretek között fogadják, mind az oda-, mind pedig a Bécsbe visszavezető útján Visegrád városban, illetve a budapestieknek is lesz lehetőségük a hajó megcsodálására augusztus 29-én. A magyar főváros lakói számára azonban már ismerős lehet a gőzhajó, ugyanis kaszinóként 1988 és 1994 között a budapesti rakparton állomásozott.
Az osztrák piacon az MT Zrt. a későbbiekben is nagy hangsúlyt helyez a tanulmányutak szervezésére: Ausztriából éves átlagban másfél-hetente indulnak szervezett utak újságírók és turisztikai szakemberek számára. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok