22. INWETEXturisztikai kiállítás Szentpéterváron

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 16:24

Október 9. és 11. között rendezték meg a szentpétervári Lenexpoban a 22. INWETEX – CIS TRAVEL MARKET elnevezésű turisztikai szakkiállítást. A vásárra,ahol 36 ország 414 kiállítója ismertette turisztikai kínálatát,összesen 7000 érdeklődő látogatott el.

Magyarország bemutatását idén a Robinson Tours és az 1000 Út biztosította, középpontban hazánk egészségturisztikai ajánlataival. A kiállításon részt vett Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselője is, aki tárgyalásokat folytatott a jelentősebb utazási irodák képviselőivel és vezetőivel a magyarországi beutazások számának növelése érdekében.Az orosz szakemberek elmondták, hogy Magyarországot baráti és nyitott országként tartják számon, felmerült továbbá az igény egydiszkont-repülőjárat indítására is, mely Magyarországot Szentpétervárral kötné össze. Jelenleg zajlika szentpétervári turisztikai piac megújulása és átrendeződése, ezért a magyar részvétel különösen fontos volt.

A KSH legfrissebb adatai szerint az orosz piacról továbbra is növekvő vendégforgalom tapasztalható: az év első nyolc hónapjában összesen 551 ezer orosz vendégéjszaka realizálódott kereskedelmi szálláshelyeinken, ami 6,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.