Rembrandt-kiállítással és forró fürdővel csábítják az osztrák turistákat Budapestre

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. november 27. 13:43

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai irodája az év végi szabadságolások tervezéséhez időzítve egymás után jelenteti meg vendégcsalogató PR cikkeit a meghatározó osztrák magazinokban, lapokban.

Ausztria piacvezető utazási magazinja, a közel 300 ezer olvasóval rendelkező Reise aktuell év végi száma színes tudósításban számol be a téli Budapest kulturális- és turisztikai ajánlatairól. A közkedvelt WIENER életmódmagazin (http://wiener-online.at) legfrissebb novemberi száma az MT Zrt. sajtóútja nyomán élménydús tippajánló összeállítást tett közzé, amely a hideg napok beálltával a pezsdítő és forró budapesti fürdőket ajánlja a fázós osztrákoknak. A konkrét szállás-, étterem- és programajánló cikk a fiatalok körében népszerű trendi titkos tippekre hívja fel a figyelmet. Hasonló összeállítás jelent meg a Reise Tipps magazin tematikus téli különszámában, amely két turisztikai szakember kalandos budapesti útján keresztül csinál kedvet a téli budapesti feltöltődéshez. A cikk szerzői ugyancsak az MT Zrt. meghívására látogattak Budapestre. Ausztria piacvezető turisztikai szaklapja, a Traveller friss lapszámában szintén felhívja az osztrák utazási szakemberek figyelmét, arra hogy télen Budapest ideális célpont a melegségre és kultúrára egyaránt vágyó igényes turisták számára. A művészetek és a kultúra iránt fogékony olvasókkal rendelkező Neue Merkel legfrissebb száma pedig jelzi, hogy a CAFe Budapest fesztiválról lemaradt olvasók a téli Budapest kampány keretében is ismerkedhetnek meg a Duna partján fekvő magyar metropolisszal. Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban az MT Zrt. ausztriai képviseletének aktivitása nyomán további hasonló megjelenések várhatóak. Az Ausztriában megjelenő jelentősebb turisztikai cikkek letölthetőek az MT Zrt. bécsi irodájának weboldaláról: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.

A budapesti szállodák téli vendégforgalmának élénkítése érdekében az osztrák piacon is zajlik a Budapest Winter Invitation kampány (BWI – www.budapestwinter.com). A turisztikai kampány kezdetére időzítette a budapesti Szépművészeti Múzeum a Rembrandt-kiállítását népszerűsítő plakátakcióját: november folyamán Bécs belvárosában citylight plakátok és járműreklám hívja fel a kultúrára nyitott osztrákok figyelmét arra, hogy most különösen érdemes Budapestre látogatni. Az Ausztriában vonattal utazók valamennyi IC és EC járat fedélzeti magazinjából (www.bahnmax.com) is kedvet kaphatnak az akciós budapesti tartózkodáshoz, a lap hamarosan megjelenő téli száma többoldalas összeállításban mutatta be a népszerű budapesti látnivalókat és a turisztikai akciót. A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Budapest Airport Zrt., a fővárosi fürdők, nemzetközi piacvezető utazási portálok és egyéb turisztikai szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 5-6 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s közel kétszázmillió forintos pótlólagos forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.