Szállás, élmény, gasztronómia hármassal a turizmus sikeréért

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 28. 17:53

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete folyamatos jelenléttel segíti az amerikai szakmai szervezeteket és régiós ügynöki hálózatokat abban, hogy a magyar turisztikai kínálatot megismerjék.

Célzott aktivitásaival az elmúlt hónapokban mintegy 400 utazási szakembert szólított meg. Az első félév kiemelkedő eseménye volt az amerikai utazásszervezőket tömörítő Signature konzorcium júniusban tartott szakmai rendezvénye Los Angelesben, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete a Visegrádi Négyek országaival közösen vett részt.

A Signature hálózat több mint 6000 utazási irodát tart számon tagjai között. A találkozón a konzorcium nyugati parti, nagy forgalmat generáló tagirodái, valamint az ígéretes célterületeket bemutató szolgáltatók tartottak előadást, illetve üzletember-találkozókat. A V4-országok egyik kulcsüzenete az volt, hogy egyedülálló ár –érték arányának köszönhetően a célterület egész évben képes arra, hogy jó ajánlatokat kínáljon. A 250 utazásszervezőnek megtartott V4-prezentáció a sokszínűséget helyezte előtérbe: kiemelt figyelmet fordított a kulturális diverzifikációra, a különböző fesztiválokra, a zsidó kulturális örökségre és az építészetre. Hangsúlyt kapott a célállomásokat összekötő kiváló Rail Europe útvonal is. Magyarország kapcsán az egészségturisztikai lehetőségekre is felhívták figyelmet.

A rendezvény tapasztalatai azt mutatják: továbbra is fontos szempont a jó ár-érték arány, a már bevált 3-5 napos városnéző túrák mellett a testre szabott ajánlatok is egyre nagyobb szerepet kapnak. A legnagyobb utazásszervezők erőteljesebben specializálódnak a kisebb csoportokra, s a szállodának már nemcsak szobát, hanem a szállás-élmény-gasztronómia hármasra fókuszálva komplex csomagot is kell nyújtaniuk. Az adott állam, tájegység, régió mélyebb ismeretét célzó ún. „régiós utazás" termékkör a népszerűbb utaztatási formák között szerepel, akárcsak a könnyed, laza kikapcsolódást kínáló „hedonista" programok.