A Green Travel nyugtatja a viszonteladókat

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 21. 22:47

Vasárnap reggel a Green Travel észak-ciprusi chartere nem szállt fel Budapestről, s az utasok ezt csak a repülőtéren tudták meg. A cég képviseletében megszólaló Mihálka Róbert szerint sem az utasoknak, sem a viszonteladóknak nincs okuk az aggodalomra.

A mindenképpen szokatlan helyzetben a Green Travel hivatalos közleményt nem adott ki, viszonteladó partnereit azonban az alábbi üzenettel nyugtatta:

„Kedves Kollégák, ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a mai (2016.08.21.) TWI172/171 járatunk sikeresen menetrend szerint leszállt Budapesten és hazahozta az utasokat Észak-Ciprusról és Antalyából is, azonban Budapest-Antalya-Ercan vonatkozásban utasokat már nem szállít. A járatot üzemeltető észak-ciprusi partnerünkkel sajnálatos módon haladéktalanul meg kellett szüntetni az együttműködésünket. Az utasokat a repülőtéren tájékoztattuk miszerint Észak-Ciprus helyett az alábbi alternatívát ajánlottuk fel: Törökországi desztinációba tudnak elutazni 5 csillagos all inclusive szállodába vagy amennyiben ez nem megfelelő számukra, abban az esetben a teljes részvételi díjat visszafizetjük részükre.

Az észak-ciprusi partnerünkkel történt együttműködés felbontása érinti a jövőbeni foglalásokat is, melyről folyamatosan tájékoztatjuk a partnereinket.

Jelen helyzetben a kialakult körülmények ismeretében a fenti intézkedést tartjuk a legbiztonságosabbnak, a továbbiakban is az utasok teljes körű kiszolgálása és biztonsága a legfontosabb számunkra. A kialakult helyzet egyedül az észak-ciprusi desztinációra vonatkozik. Antalyába közlekedő reggeli járatunk is menetrend szerint hazaérkezett és a tervezett menetrend szerint felszállt. Irodánk ezután is mindent megtesz az utasokért, hogy a számukra legkedvezőbb alternatívát/kárpótlást kapják.

Cégünk semmilyen likviditási problémával nem áll szemben. Működésünk zavartalan.

Köszönjük megértéseteket és türelmeteket. További információkkal hamarosan jelentkezünk. A Green Travel csapata.”

Kérdés, hogy a viszonteladóknak elég muníció lesz-e mindez az utasok megnyugtatására, ugyanis, Ciprusra (s nemcsak a Ciprusi Köztársaságba, hanem a török befolyás alatt álló Észak-Ciprusra is) elegendő érvényes magyar személyi igazolvány a belépéshez, Törökországba azonban útlevelet kell vinnie a magyar turistáknak. Ráadásul a külügyi tárca honlapján jelenleg – a közelmúltban lezajlott, sikertelen katonai puccs után – a következő mondat figyelmezteti az utazni vágyókat: „A Törökországba utazó vagy itt tartózkodó magyar állampolgárok részére ismételten és nyomatékosan felhívjuk a figyelmet korábbi utazási tanácsainkra: tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején...”