Küszöbön a pályázatok

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 23. 17:32

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a 2014-2020-as időszakban is a korábbi ciklushoz hasonló pályázati forrás juthat turisztikai fejlesztésekre, a 240 milliárd forint szorosan turizmusra fordítható keretből már több kiírás megjelent- hangzott el a Kontakt Műhely konferenciáján.

A GINOP 1 keretében hirdették meg a Magyar Turizmus Zrt. 8,35 milliárdos, három évre szóló plusz marketingforrására a pályázati kiírást, a beadási határidő szeptember 30. Szintén megjelent a kulturális örökségi helyszínek, elsősorban kastélyok és várak fejlesztését célzó kiírás, ezt a 33 milliárd forintos keretet a Forster Központ kezelésében lévő létesítményekre fordítják majd. Gyógyhelyek fejlesztésére 6,9 milliárd forint jut 2015-ben, aktív turisztikai fejlesztésekre 10 milliárd, klaszterekre és TDM-szervezetek tevékenységére 2 milliárd forint. A várakozások szerint valamennyi pályázat megjelenik október végéig.

A többi operatív programból is jut még turizmusra, a VEKOP-ban Budapest és pest megye, a VP-ben a vidékfejlesztés, a TOP-ban a megyék jutnak majd forrásokhoz. A GINOP 6-on belül pedig nagyon kedvező kamatozású pénzügyi eszközökre lehet majd pályázatokat benyújtani.

Mindezen felül 320 millió euró áll majd rendelkezésre a határon átnyúló programok megvalósítására.