A kaliforniaiak nagyot álmodnak

 2014. április 16. 11:13

Gördeszkapálya-építés a Lake Tahoe-n, a Coachella fesztivál egy nagyon magas ember szemszögéből, utazás kutyával, öt méter magas kerékpár, légifelvételek és time-lapse videók, műalkotások a sivatagban – többek közt erről szól a Visit California legújabb közösségi média-kampánya, a Dream 365.

A 3,7 millió dolláros összköltségvetésű, február végén indult projekt főként az amerikai, kanadai, brit és ausztrál közönséget szólítja meg a leglátogatottabb amerikai állam álmainak és álmodozóinak bemutatásával. Április közepén azonban Kalifornia turisztikai hivatala elkezdte a kínai kampányt, őt követi majd a hónap végén a mexikói verzió, előbbi 3,3, utóbbi 1 millió dolláros költséggel.

A youtube videókat és számos közösségi oldalon izgalmas témákat, lenyűgöző fotókat felvonultató projekt már az első hónapban komoly sikereket könyvelhetett el: Nagy-Britanniából 2, Ausztráliából 16, az USA-ból 18, Kanadából 26 százalékkal emelkedett a kaliforniai utazások netes keresése, míg az utazási hajlandóság az érintett országokban 17 százalékkal nőtt.

A kampány legnépszerűbb videója egy fiatal srácot mutat be, aki valóra váltja legnagyobb álma, és a Lake Tahoe közepén gördeszkázik, egy speciális építményen:

 

Itt egy különleges eszközöket és technikákat használó művész legújabb alkotásának születését követhetjük nyomon, a San Francisco-i öbölben:

 

 

A közel öt méter magas kerékpárt viszont még készítői is csak a hibbantaknak ajánlják:

 

 

Ilyen egy nap a Yosemite-ben:

 

 

És vajon hogy lehet a kaliforniai napsütést megidézni a befagyott Chicagoban?

 

További érdekességek a http://dream365.visitcalifornia.com oldalon böngészhetőek.