Először szerepelnek turisztikai startupok az Innotrends Hungary-n

Forrás: turizmus.com

 2014. október 08. 14:55

A Turizmus Kft. és a Turisztikai Menedzserek Szövetsége közreműködésének köszönhetően idén első ízben jelennek meg turisztikai startup cégek az Innotrends 2014 nemzetközi konferencián és kiállításon.

A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. E misszió elérésének céljából a Nemzeti Innovációs Hivatal második alkalommal szervezi meg 2014. október 16-17. között az INNOTRENDS HUNGARY 2014 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást az Akvárium Klubban.

A kiállítás kiváló alkalmat nyújt a hazai startupok számára, hogy a szakmai, a kutatás - fejlesztés és innováció iránt érdeklődő közönség előtt is bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat. A rendezvényen a kiállítóknak módjuk lesz szakmai kapcsolatok építésére, hitelpiaci és kockázati tőkebefektetőkkel való személyes találkozásokra, illetve a kapcsolódó konferencia jóvoltából első kézből értesülhetnek a hazai és uniós innovációs trendek irányáról.

Idén első ízben 3 turisztikai startup is meghívást kapott az eseményre. A magyar piacon úttörőnek számító My e-Hotel okostelefonos alkalmazásokat fejleszt kifejezetten szállodák részére. Az alkalmazás világszinten is egyedülálló, hiszen kétoldalú kommunikációt valósít meg, vagyis a vendég és a recepció 0-24 órában éri el egymást. Azon kívül, hogy a szálloda honlapján szereplő minden információt, valamint képeket tartalmazhatja az alkalmazás, a szálloda összes szolgáltatása rendelhetővé válik segítségével, továbbá a szálloda saját foglaló motorja is integrálható a rendszerbe.

A RateMate a város összes szállodájának árait mutatja naponta, 1 évre előre. Ez nagyban megkönnyíti a szállodák versenytárs elemzését és segíti a megfelelő napi árak beállítását.

A rendszer - bár nem egyedülálló a nemzetközi szállodaiparban - ám megoldásai egyedivé, és a világ egyik legjobban használható versenytárselemző programjává teszik.

A That's My Tour webes alkalmazás segítségével megtervezhetjük városlátogatásunkat, vagy akár körutazásunkat is. Lehetőségünk van a különböző ajánlott látványosságok megtekintése mellett még szállásfoglalásra is, valamint a legjobb éttermek meglátogatására. Az utazás megtervezését követően szinkronizálni kell a programot egy okostelefonnal, így onnantól az vezet minket az út során. Lehetőségünk van az út alatt készített fotóinkat a program központi oldalán megosztani, valamint csoportos úttervezés is készíthető vele.

A turizmusban is fontos szerepet töltenek be az új trendeket követő és alakító startupok, hiszen az itt felsoroltak mindegyike komplex megoldást és szolgáltatást kínál az általa forgalmazott termékkel, amelyek közül több világszinten is különleges és egyedülálló.