Több újdonság a negyed évszázados Művészetek Völgyében

Forrás: turizmus.com

 2015. július 04. 22:46

Július végétől tíz napon át várja a 25. Művészetek Völgye három Balaton-felvidéki települése a látogatókat, lesz Hobo-klub, Kaláka- és Harcsa Veronika-udvar, valamint rengeteg újdonság.

A fesztivál tíz napja alatt, július 24. és augusztus 2. között több ezer rendezvény várja a látogatókat, és a Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden rendezett programok a hagyományok megtartása mellett újdonságokat is ígérnek.

Saját udvart indít a magyar dzsessz és klasszikus zene fiatal muzsikusaiból alakult Modern Art Orchestra, ahol napközben zenés játékokkal várják a legkisebbeket, esténként pedig a dzsessz és a klasszikus zene határait feszegető koncertélményben lehet része a hallgatóságnak.

Márta István az idei újdonságok között említette, hogy újra lesznek koncertek Taliándörögdön a Klastrom Színpadon, ahol a Fonó Budai Zeneház kap helyet a rendezvény első öt napán. Itt zenél majd Lajkó Félix, Szalóki Ági, és itt mutatja be legújabb lemezét Palya Bea is.

Ugyancsak újdonság a Design Terminál által létesített új közösségi tér, ahová tervezőket, építészeket intézményvezetőket hívnak rendhagyó beszélgetésekre. A gasztronómia területén is várható újítás, hiszen a már jól ismert Katlan Tóni Konyhája és a kapolcsi Kék Abroszos vendéglátás mellett a street food is helyet kap a kínálatban.

A Muharay Udvar és a dörögdi Éltető Völgy programjait látogatók hagyományőrző előadásokat nézhetnek, a kapolcsi TörzsKávéHáz a 25. évhez udvar pedig a kezdeteket bemutató helyszín lesz, ahol az alapítókkal és a fesztiválszervezőkkel találkozhat a közönség.

Taliándörögdön fellép majd Pintér Béla társulata, a Népművészeti Kft, a Jurányi Inkubátorház társulatai és Hobo, aki Jim Morison, Ady és József Attila műsorát adja elő. Harcsa Veronika, aki második alkalommal vezeti saját udvarát, kedvenc magyar és külföldi dzsesszzenészeit hívja meg.

A Blue sPotzenekar idén negyedik alkalommal szervez könnyűzenei nagyszínpadot, most azonban a korábbiaknál nagyobb területen, a Blues Pot majorban, ahol fellép mások mellet a Kiscsillag, a 30Y és a Quimby, miközben feltörekvő zenekarok is lehetőséget kapnak.

A korábbi években tapasztalt parkolási nehézségeket enyhítendő – az okostelefonra letölthető Simple App alkalmazással – az elővételes jegyvásárlók július 17. és 23. között előre lefoglalhatják kedvezményes parkolóhelyüket. A három völgyfalu között idén is "csigabusz" közlekedik és újdonságként elektromos autó is segítik majd a haladást.