Az ITB Berlinen népszerűsítette a fővárosi és a hazai kínálatot az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 11:48

Minden eddiginél nagyobb teret kínált az innovatív megoldásoknak az utazási technológia területén az ITB Berlin, a világ vezető turisztikai szakkiállítása. A nemzetközi vásáron a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mellett 13 hazai társkiállító képviselte hazánkat.

Több mint 170 országból összesen 5500 kiállító érkezett a március 5‒7. között megrendezett ITB Berlin nemzetközi turisztikai kiállításra, amelynek 150 ezer négyzetméter adott helyet. Rekordszámú külföldi kiállító jelentkezett idén a berlini szemlére, a kiállítók 87%-a nemzetközi volt, köztük a díszvendég, Omán.

A hazai standon a megújult magyarországi kínálatról kaphattak részletes információkat az érdeklődők, emellett magyar designerek termékein keresztül is megismerhették hazánkat. A szakmai partnerek személyes tárgyalásokon és előadásokon bővíthették ismereteiket, a vállalkozó kedvűek pedig VR-szemüveg segítségével barangolhatták be hazánk varázslatos tájait.

Az ITB Berlin szakkiállításon az MTÜ mellett 13 hazai társkiállító képviselte hazánkat

Fotó: Visit Hungary

 

A szakmai megbeszélések számos fontos területet érintettek. Szó esett a szállodanyitásokról, az új szállodai márkákról, valamint a fővárosi, nagy turisztikai projektekről, többek között a Budavári Palota megújításáról és a nemzetközi díjjal jutalmazott Liget Projektről is. Emellett az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő aktív turisztikai lehetőségek közül a Budapest-Balaton kerékpárút is a szakmai érdeklődés középpontjába került. A német piacon kiemelkedő vonzerőink, a gasztronómia, a kultúra és az építészet is teret kaptak a magyar standon.

„Büszkék lehetünk arra, hogy 2023-ban ismét sikeres évet zárhattunk. Mindez elsősorban a beutazóforgalom jelentős, 18%-os élénkülésének köszönhető. A nemzetközi forgalom tekintetében a legtöbb vendégéjszakát a német vendégek töltötték Magyarországon 2023-ban, ezért az egyik legfontosbab küldőpiacként tekintünk Németországra. Idén azt várjuk, hogy a beutazóforgalom visszarendeződik a 2019-es szintre és bízunk abban, hogy 2024-ben még több német vendég választja kikapcsolódása helyszínéül hazánkat" – mondta el a Magyar Turisztikai Ügynökség standját megnyitó Erdei Bálint, a vállalat turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese.