Akadálymentesség a Szallas.hu-nál

Forrás: turizmus.com

 2020. április 23. 12:26

Az Access4you rendszerének segítségével feltünteti az akadálymentességi tanúsítványt partnereinél a Szallas.hu, az oldalon részletes szűrési lehetőséget is bevezettek.

A fejlesztés eredményeként a társadalom 15 százalékát alkotó mozgássérültek, mozgásukban korlátozottak, vakok és gyengénlátók, nagyothallók és siketek, kognitív zavarral élők és a segítő kutyával érkezők célzottan és könnyen kereshetnek számukra alkalmas szálláshelyet.

A Szallas.hu rendszer szinten köteleződött el az akadálymentességről szóló felelős és hiteles információnyújtás mellett – írták közleményükben.

Március 30-án a korábbi önbevallásos alapon működő „akadálymentes" szűrőt európai tanúsító védjegy és egy részletes akadálymentességről szóló szűrőrendszer váltotta fel.

„2019-ben az oldalon leadott keresések szerint 25 ezer vendég használta az akadálymentes szűrőt, ami nagyságrendileg 1,4 milliárd forint értékű foglalást hozott" – mutatott rá a változtatás jelentőségére Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

2019-ben a Szallas.hu-n leadott akadálymentes keresés nagyságrendileg 1,4 milliárd forint értékű foglalást hozott

Fotó: Szallas.hu

„A COVID-19 koronavírus-járvány okozta válság után a szállásoknak minél szélesebb vendégkört kell bevonni. Az európai tanúsító védjegy megszerzése egy lehetőség a partnereinknek, hogy nyissanak új célcsoportok felé" – tette hozzá a vezérigazgató.

Az Access4You hiteles akadálymentes szűrőrendszer, bevezetésével a szálláshelyek magabiztosan fogadják majd a speciális igényű vendégeket, az utazók pedig megbízható információval, bizalommal fognak felkeresni akadálymentes szálláshelyet. „Üzleti modellünk kialakításakor mindvégig az a cél lebegett előttünk, hogy létrehozzunk egy sztenderdet, egy közös nyelvet az akadálymentességről, amelyet mind a szolgáltatók, mind a felhasználók ismernek és félreértések nélkül beszélhetnek" – nyilatkozta Berecz Balázs, az Access4you társalapítója.