Bezár a Jégbüfé

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 25. 15:13

Hatvanhárom éves működést követően bezár a budapesti belváros egyik ikonikus helye, a Jégbüfé. A Párizsi Udvarban található legendás cukrászda a felújítás áldozata lett – írta az origo.hu.

A Ferenciek terén található Jégbüfé generációk számára jelentett „biztos pontot", ám az 1952-ben nyílt fővárosi cukrászda a hét végén bezárja kapuit. Mivel az egész épületre felújítás vár, a Párizsi Udvar többi üzlete is lehúzza a rolót. Mint ismeretes, a palotát tavaly megvásárló Mellow Mood Group vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt álmodtak a helyszínre.

Fotó: http://kep-ter.blogspot.hu

Az origo.hu információi szerint a Jégbüfé tulajdonosa szeretne a környéken maradni, de olyan drágák a bérleti díjak, hogy egyelőre nem talált másik helyszínt. Az ikonikus üzlet augusztus 29-én, szombaton nyit ki utoljára, aznap akciókkal várja a vásárlókat, hogy kiárusítsa a megmaradt készletet. Ezután is elérhetőek lesznek a termékek, csak nem a Ferenciek terén, hanem a Fény utcai üzletben.

A Jégbüfé 1952-ben nyílt, sokan éppen azért szerették, mert az üzletben szinte megállt az idő – írta a portál. A berendezése hasonló maradt, mint a szocializmus évtizedeiben, leülni nem lehetett, a süteményeket az ablakban, a buszmegállóra nézve lehetett elfogyasztani. Sőt a kis ablakban gofrit is sütöttek. Néhány hónapja már az is hatalmas változás volt, hogy többé nem a kasszánál kellett kifizetni a termékeket, majd blokkal odamenni a süteményes pulthoz, hanem egy helyre került a fizetés és a kiszolgálás.