Ismét Szlovákiában lesz a Turizmus Síkupa

Forrás: turizmus.com

 2015. november 05. 17:26

Ötödször rendezik meg jövőre a Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupát, melynek hivatalos prezentációját a Szlovák Intézetben tartották november 5-én. A 2016. március 12–15. közötti esemény helyszíne ezúttal a Jasná síparadicsom lesz az Alacsony-Tátrában.

A Turizmus Síkupa nem titkolt célja – ahogy a nyár végi Turizmus Regattáé is – hogy a turisztikai szakma szereplőit közelebb hozza a sportokhoz, valamint egymáshoz, lehetőséget teremtve a barátkozásra, s a szakmában oly fontos kapcsolatépítésre.

A szervezők – a Turizmus Party Klub, valamint a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal – az Alacsony-Tátra világszínvonalú síparadicsomát, Jasnát választották helyszínül.  A résztvevőknek pedig – Fülöp Viktória főszervező szavaival élve – egy valódi pályaszállás, egyben luxushotel, a négycsillagos Wellness Hotel Grand kínál szobákat, félpanziót, wellness-lehetőséget és egyéb kényeztető szolgáltatásokat. Aki pedig nem kíván saját autóval utazni, vagy nem szeret téli közlekedési viszonyok közt vezetni, az IT Tours buszával kedvezményes áron juthat el Jasnába.

A szervezők – ahogy az előző években is – jócskán bővítették a kísérő programok körét, lehetőséget biztosítva a felhőtlen kikapcsolódásra azoknak is, akik nem kívánnak síelni, vagy családdal érkeznek.

Nem maradhat el természetesen az éjszakai szánkózás, de a bulizás sem, melyre a Happy End Resaturant & Club Jasná biztosít kiváló lehetőséget.

A versenyen indulásnak egyébként nem feltétele a profi síelni tudás, sőt az is nevezhet, aki síléccel, vagy snowboarddal éppen ezekben a napokban ismerkedik. Ők – legyenek akár kezdők, akár újrakezdők – nyugodtan rábízhatják magukat a Magyar Síakadémia oktatóira, akik nemcsak a versenypályát állítják fel (s igazítják a versenyzők tudásszintjéhez, amit előzetesen felmérnek), hanem versenyképes állapotba hoznak bárkit, aki erre vállalkozik.

A síkupa prezentációját a rendezvény házigazdája, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal vezetője, Sona Jelinkova és kollégája előadása vezette fel a szlovák síparadicsom bemutatásával. A Jasná sícentrum mind a síelők, mind snowboardozók számára olyan komplex üdülőközpont, ahol kezdők, haladók, freeriderek vagy gyermekes családok is jól megférnek egymás mellett. 49 kilométeren tökéletesen karbantartott lesiklópálya és 12 felvonóval kényelmesen elérhető freeride zóna a minőségi síelés garanciáját nyújtja.

A síkupára hétfőtől (november 9.) már várják a jelentkezőket a rendezvény hivatalos honlapján (www.turizmus-sikupa.hu), melyen további hasznos információk is elérhetők lesznek.