Most bárki eltölthet egy éjszakát a londoni Szent Pál-székesegyház "rejtett könyvtárában"

Forrás: turizmus.com

 2024. március 06. 12:57

Londonban a Szent Pál-székesegyház rendkívül nagy történelmi jelentőséggel bír: itt volt Winston Churchill temetése, és itt tartotta esküvőjét a jelenlegi király 1981-ben első feleségével, Dianával. Most bárki – aki elég szerencsés – eltölthet egy éjszakát az épület „rejtett könyvtárában”.

A könyvek világnapja alkalmából az Airbnb újabb különleges szálláslehetőséget biztosít egy szerencsés párosnak. Mindössze 7 fontért (3200 forint) két vendég eltölthet egy éjszakát a katedrális "rejtett könyvtárában" március 15-én, pénteken. A könyvtárban éjszakázókat egy több mint 22 ezer könyvből álló kurátori gyűjtemény várja majd.

Az éjszakására kizárólag az Airbnbn keresztül lehet foglalni március 12-én 10 órától. A foglalást az kapja meg, aki a leggyorsabban foglalja le a szállást – írja az Airbnb sajtóközleménye.

Kevesebb, mint négyezer forintért éjszakázhat egy szerencsés páros a könyvtárban

Fotó: Airbnb

 

A szerencsések a dékáni ajtón keresztül léphetnek be a székesegyházba, és felmászhatnak a Sir Christopher Wren által tervezett híres geometrikus lépcsőn, majd körbevezetik őket az irodalmi paradicsomban.

A vacsorát egy közeli étteremben szolgálják fel, majd a vendégek elmerülhetnek a több mint 22 ezer könyvből álló gyűjteményben – az időtlen klasszikusoktól a közeljövőben megjelenő újdonságokig.

A leendő látogatóknak azonban érdemes a foglalás előtt még egyszer ellenőrizni a feltételeket. A sajtóközlemény szerint a jelentkezőknek be kell tartania bizonyos szabályokat. A könyvtárban nem lehet enni vagy inni, és beszélgetni is csupán halkan lehet. Apró kellemetlenség, hogy a „szállás" nem rendelkezik fürdőszobával és a legközelebbi mosdóig egy rövid sétát kell tenni a folyosókon.

A "rejtett" könyvtárban több mint 22 ezer könyv kapott helyet

Fotó: Airbnb

 

„A nemrég felújított könyvtár régóta a katedrális titkos gyöngyszeme" – mondta Sandra Lynes Timbrell, a Szent Pál-székesegyház vendégélményért felelős igazgatója.

Az Airbnb már korábban is meghirdetett különleges szálláshelyeket: decemberben a Mikulás finnországi otthonába költözhetett be egy szerencsés család, de korábban már Shrek mocsarában is el lehetett tölteni két éjszakát.