Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Forrás: turizmus.com

 2015. április 29. 15:19

A „Természetvédelem, környezetvédelem, biodiverzitás, élhető vidék" mottója és értékei köré szerveződő fesztivált május 14-17. között tartják.

A CARPLOVE International Nonprofit Kft., Gödöllő Város, a Haszonállat-génmegőrzési Központ, Gödöllő és a Magyar Tudományos Filmegyesület idén első alkalommal rendezi meg hazánkban, Gödöllő városában a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált.

 

Céljuk felhívni a figyelmet környezetünkre, bolygónkra, arra, hogy ami körülvesz minket mennyire érzékeny és mennyire fontos odafigyelve és tudatosan élnünk benne. Elérni, hogy a kárpát-medencei térség magyar nyelvű alkotóműhelyei a Fesztivál által erősíteni tudják kapcsolataikat. Létrejöjjenek olyan kezdeményezések, amik eredményeként, megismerve, megértve a nemzetközi trendeket, nemzetközileg is elismert alkotások jönnek létre. Fontosnak tartják, hogy kiemelt területté váljon a fiatalok és a fiatalok által jegyzett amatőr műhelyek közötti kapcsolat Fesztivál általi építése, az elindításra kerülő mentor program által a fiatalok fejlődésének segítése.

A Fesztivál pénteki napja Diáknap, szombaton és vasárnap a családok számára lesznek tartalmas kísérőrendezvények. A programok 7 helyszínen zajlanak: Gödöllői Királyi Kastély Lovarda, Művészetek Háza, Filmszínház, Városi Könyvtár, Alsópark, Főtér, Erzsébet Királyné Étterem.

A fesztiválra eddig 424 érvényes nevezés érkezett a világ 42 országából.