Szállodások és beszállítók találkozója Mezőkövesden - KÉPGALÉRIÁVAL

Forrás: turizmus.com

 2015. október 18. 15:30

Október 15-én a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness adott otthont a III. Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SZÉSZT) soron következő rendezvényének, ahol számos hasznos információ mellett gyakorlati tanácsokat is kaptak munkájukhoz a részt vevő szállodai és vendéglátó-ipari szakemberek.

A mezőkövesdi helyszín az idei rendezvénysorozat harmadik állomása volt, Tapolca és Szeged után. A szállodai és éttermi beszállítók ezúttal is három szekcióban (management, housekeeping és F&B) hallgathattak meg informatív előadásokat a piaci trendekről és újdonságokról. A szünetekben pedig a szervező cégek (Assist-Trend Kft., Assur Kft., Miele Kft., Mirbesz Kft., Progast Kft., T-Mix 2003 Kft.) kínálatával és több vendégkiállító termékeivel is ismerkedhettek.

Az aktuális jogszabályváltozásokról előadást tartó Tóth Csaba (Assist-Trend) többek között az új biocid rendeletről beszélt, amely – mint kiderült a hallgatóságnak feltett kérdésből – még szakmai körökben is ismeretlen. Lényege, hogy 2015. szeptember 1-jétől csak olyan termék forgalmazható, amelynek biocid hatóanyaga szerepel az ECHA (European Chemicals Agency) listáján, továbbá a biocid termékeket újra kell engedélyeztetni. Az engedélyezés tetemes költségvonzata miatt a következő tíz évben radikálisan csökken majd a piacon az antibakteriális készítmények száma – vetítette előre a szakember.

KÉPGALÉRIA ITT

Kerek Péter az e hónap végén immár 18. szállodáját nyitó Accent Hotel Management szállodaüzemeltetési gyakorlatát és a bükfürdői Greenfield Hotel újrapozicionálási stratégiáját mutatta be (képünkön), kitérve az üzemeltetésbarát hotel megfelelő kialakítására, hatékony költségmegoszlásra és munkaerő-gazdálkodásra, a beszerzés optimalizálására és a folyamatos kontrolling jelentőségére. Az égető szakemberhiányra az Accent válasza a munkatársai szakmai továbbképzése.

 

A Mirbesz-csoportot képviselő Korona Zoltán a gasztronómiai trendek felvillantása mellett az idén várhatóan 60 milliárd forintos bevételt elérő cégcsoport szolgáltatásai között kiemelte az országos lefedettséget, a saját márkákat (Kukta, Kedvenc Ízek), az eszközkihelyezést és saját séfjeiket, akik új receptekkel, próbafőzéssel, étlapírással egyaránt segítik partnereik munkáját.

Janata Krisztina (Marketing Commando) a szállodai értékesítéshez adott praktikus, kis költségvetésből megvalósítható ötleteket (pl. weboldal képeinek keresőbarát tegelése, rövid, 30 mp-esnél nem hosszabb videók és vizuális séták elhelyezése, pop-up ablakok használata, képek a személyzetről, saját remarketing stb), illetve a rendezvényvendégek megváltozott igényeire hívta fel a figyelmet.

Kardos György a Miele-től előadásában egy 100 ágyas, négycsillagos wellnesshotel példáján azt vezette le, mennyivel gazdaságosabb a szállodai házi mosoda kialakítása és használata (46 millió Ft/év) a bérmosatásnál (68 millió Ft/év) vagy a bértextíliánál (86 millió Ft/év).

A vendéglátás szekcióban látványkonyhás főzéssel is megörvendeztették a szakmai közönséget, a Progast és a T-Mix pedig a baristák munkájának megkönnyítésére ajánlott a helyszínen kipróbálható eszközöket.

 

Ugyanitt mutatta be az Assur Kft. a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egyedülálló filmjét, amely professzionális alkotásként nagyon érdekesen és plasztikusan ábrázolja Széll Tamás felkészülését és versenyét a 2013. évi Bocuse d'Or világbajnokságon. A vetítés aktualitását adta az is, hogy 2016. május 10–11-én Budapesten rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét.