Ugrott az Alitalia-Etihad házasság

 2014. április 17. 12:15

Nagy meglepetésre úgy tűnik, mégsem fonódik össze az Alitalia és az Etihad – írja csütörtöki kiadásában az Il Messaggiero című olasz gazdasági lap.

Szerda este ugyanis az Etihad Abu Dhabi központja tudatta: jelenleg nem lát egyértelmű garanciát a szövetség technikai és politikai feltételeinek megteremtéséhez.

Az újság értesülései szerint a légitársaság nem kapta meg a szükséges kormányzati támogatást –útvonalengedélyeket a milánói Linate-ról, a római Fiumicino reptéren a nagysebességű vonathoz csatlakozást, a fapados légitársaságok támogatásának korlátozását - , sem pedig az egyéb garanciákat a létszámcsökkentésre és a banki adósságok visszafizetésére.

Az egyezség visszavonása épp akkor került sor, amikor az olaszok már az emírségbeli befektetők szándéknyilatkozatát várták, hosszas tárgyalások után. A tervek szerint az Etihad 300 millió eurót invesztált volna az Alitaliaba, a részvények 49 százalékáért. Egy héttel ezelőtt még maga az olasz miniszterelnök tárgyalt a légitársaság vezérigazgatójával, és minden érintett bizakodóan nyilatkozott az ügyletről.