Új szállodát varázsolhatnak a békéscsabai Körös Hotelből

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 29. 13:26

Holland befektetőcsoport kívánja megvásárolni az egykori Körös Hotel épületét Békéscsabán. Az épület a felújítást követően eredeti funkcióját kaphatja vissza.

A békéscsabai város-rehabilitációs projektek, valamint a CsapaPark és a Csabagyöngye Kulturális Központ átadása megmozgatta a befektetői kedvet a 64 ezer lakosú megyeszékhelyen. A szeptemberben megnyitott Arcanum Hotel és a nyitást október közepére tervező Munkácsy Hotel után újabb szállodával gazdagodhat a város.

Az önkormányzat néhány héten belül megkötheti az adásvételi szerződést azzal a holland befektetőcsoporttal, aki a felújítást követően újra szállodát nyitna az egykori Körös Hotelben. A három vagy négycsillagos kategóriába sorolt egység a tervek szerint 20-25 szobával rendelkezhet majd, elképzelhető, hogy régi nevét is megőrzi. Opauszki Zoltán kabinetfőnök tájékoztatása szerint az önkormányzati megtette a szükséges lépéseket ahhoz, hogy az adásvétel és felújítás megtörténhessen, a hazánkban egyébként két másik, sikeresen működő hotelt üzemeltető befektetőjelölttel a héten várható az újabb egyeztetés.

A nagyobb egységek mellett folyamatos a kisebb kapacitású apartmanházak és magánszálláshelyek belépése is a város turisztikai kínálatába.