Szentföld újra az OTP Travellel - TP 2013. szeptember

Forrás: turizmus.com

 2013. szeptember 15. 11:44

Az OTP Travel őszi újdonságként öt csoportot indít Izraelbe október 1. és november 11. között. A tartalmas programcsomaggal az eddig főként corporate utazókra fókuszáló utazásszervező most a szabadidős turistákat célozza meg.

– Bár Izrael évek óta nem szerepelt az OTP Travel kínálatában, az utazási iroda csaknem három évtizeddel ezelőtt, még OTP-Penta Tours néven, Magyarországon elsőként kínált izraeli csomagokat – idézi fel Molnár Judit ügyvezető. – Szirmay Jenő, az OTP-Penta Tours igazgatója 1986-ban gyakorlatilag „kiharcolta”, hogy a törékeny politikai kapcsolatok ellenére is szervezhessen a cég izraeli körutakat, amelyek, mondanom sem kell, hatalmas sikert arattak.

– A közelmúltban a gazdasági válság miatt az óvatosság elve alapján visszavonultunk a chartereztetéstől, azonban most úgy döntöttünk, hogy olyan, kimondottan idegenvezető közreműködését igénylő desztinációt keresünk, amelyet kedvező áron tudunk kínálni. Így került képbe Izrael, ahova – hiába került előtérbe napjainkban az internetes önálló foglalás – az utasok mégis szívesebben mennek szervezetten, főleg, mivel olyan úti célról van szó, ahol jelentős történelmi, kulturális és vallási emlékekkel találkozhatnak – indokolja döntésü­ket Molnár Judit.

A csoportok a Wizz Air menetrend szerinti járataival utaznak Tel-Avivba, az országban töltött hét nap alatt alaposan megismerik Jeruzsálemet, Názáretet, Tiberiast, a Galileai-tó és a Jordán-folyó környékét, mindezt természetesen szakavatott idegenvezető kíséretében. Az utakat nagy érdeklődés övezi, úgyhogy feltehetően jövőre is lehet számítani Izreal meghirdetésére az OTP Travelnél.