Áprilistól újabb légi járatok indulnak Debrecenből

Forrás: Dehir.hu

 2019. március 01. 11:34

Egy hónap múlva a Wizz Air és a Lufthansa járataival már tizennégy város lesz elérhető Debrecenből.

Májusban jelentették be, hogy újabb hét városba indít menetrend szerinti járatot a debreceni repülőtérről a Wizz Air. A hét új járatból négy, a dortmundi, a doncasteri, a bázeli és a barcelonai tavaly decemberben indult el, a ciprusi Lárnakára és a spanyolországi Palma de Mallorcára március 31-étől, a máltai Vallettára pedig április 1-jétől repülhetünk Debrecenből – olvasható a dehir.hu oldalon.

Ciprusra szerdánként és vasárnaponként indulnak majd a gépek, Mallorcára vasárnaponként repülhetünk Debrecenből, a máltai Vallettára pedig hétfőnként és péntekenként közlekednek majd a menetrend szerinti járatok.

Az új járatokat a decemberben érkezett második bázisgép, egy új Airbus A320-as szolgálja majd ki.

A festői Palma de Mallorca is ott van a hét új desztináció között

Fotó: pixabay

A légitársaság így április 1-jétől már tizenhárom városba, Barcelonába, Párizsba, Eindhovenbe, Tel-Avivba, Doncasterbe, Londonba, Dortmundba, Milánóba, Moszkvába, Bázelbe, Palma de Mallorcára, Larnakára és Vallettára közlekedtet majd járatokat.

A Lufthansával továbbra is Münchenbe repülhetünk Debrecenből. Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője nemrégiben azt mondta, hogy Debrecenben a közeljövőben bővítést terveznek, mert a városban jelentős ipari beruházások kezdődnek, ez pedig növekvő keresletet generál a München és Debrecen közti járatra.

Jelenleg hetente öt járat köti össze a két várost, a közeljövőben ez a kereslet függvényében változhat, nagyobb gép, vagy több járat is elképzelhető az útvonalon.

Időközben véglegesedett a debreceni repülőtér nyári charterkínálata is. A tavalyi évhez hasonlóan nyáron a görögországi Zakyntosra, a török tengerpartra, Antalyába, a fekete-tengeri Burgaszba és az egyiptomi Hurghadára repülhetünk Debrecenből.

Barcelonába most nem lesz charterjárat, oda azonban el lehet jutni a Wizz Air menetrend szerinti járatával, ami decemberben indult el.

Kapcsolódó cikkek