Borkóstoló tízezer méter magasban

Forrás: turizmus.com

 2015. július 23. 15:00

Első alkalommal rendeztek nemzetközi repülőjáraton borkóstolót. A KLM San Franciscóba tartó járatának utasai három fehér- és három vörösbort ízlelhettek meg. A két legjobb bor szeptembertől folyamatosan elérhető lesz a fedélzeten.

Különleges borkóstolón vehettek részt a múlt héten a KLM San Franciscóba tartó járatán a World Business Class utasai a bortermelő Thérèse Boer vezetésével. Az utasok mellett újságírók is értékelhették vakteszten a holland királyi légitársaság borsorát. A két kedvenc, amely ősztől az állandó kínálatban szerepel majd, a The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franciaország) és a Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

Az emberek máshogy élik meg az ízeket és az aromákat repülés közben, ennek oka például a kabinnyomás vagy a páratartalom. A szaglás és az ízlelés is átlagban 20 százalékkal csökken a fedélzeten, emiatt a KLM fogásai fűszeresebbek, a borok pedig teltebbek. A magas csersavtartalmú borok a magasban kevésbé kellemesek, ezért ki is maradtak a légitársaság borválogatásából.

Jonnie és Thérèse Boer


Jonnie Boer is csatlakozott a KLM San Franciscóba tartó különleges járatához, 2015. október 26-ig a háromcsillagos holland séf fogásait kínálja a légitársaság az Amszterdamból induló járatokon a World Business Class utasainak. Jonnie az úton mesélt az ételek megálmodásáról és azok elkészítéséről, illetve hogy milyen tényezőket kellett figyelembe vennie a receptek összeállításánál.

A holland légitársaság folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit és szolgáltatásait. A Boeing 747-es flotta World Business Class belső terei felfrissültek, valamint a Boeing 777-200-as flotta World Business Class és Economy Class kabinjai is átalakítás alatt vannak. Ezenfelül a légitársaság évek óta vezető holland szakácsok menüjét kínálja a World Business Class utasainak.

A 2015-ös téli szezonban az Economy Classon új tálcát vezetnek be, ami Tasty Blue névre hallgat. A KLM az első légitársaság, amely polipropilénből készíti ezt az eszközt. Ennek köszönhetően könnyebb lesz a tálca és egyben újrahasznosítható is. Emellett új, könnyebb kézikocsikat is kap az Economy Class, amely harmonizál majd a tálcák kék világával.