Budapesti fotóstúra világnagyságokkal

Forrás: turizmus.com

 2017. június 01. 15:26

Május utolsó napján, európai fotós körútjának keretében Budapestre látogatott Trey Ratcliff, világhírű fotós és író. Budapesti fotótúrájára bárki elkísérhette, a közel száz profi vagy amatőr fotós közt felbukkant Hans Zimmer is, aki éppen európai koncertkörútja budapesti állomására érkezett.

Trey Ratcliff, aki egyszerre művész, fényképész, világutazó, s a stuckincustoms.com blog írója, s munkáját bemutatta már számos vezető amerikai és brit TV csatorna – például az ABC, CBS, FOX, BBC és NBC – a túra elején elmondta az összegyűlteknek, hogy Budapest egyik kedvelt fotótémája. A kétórás ingyenes fotós túra egyes állomásain pedig beavatta a nagyközönséget műhelytitkaiba, ötleteket, inspirációkat nyújtott, élvezetes előadása – miközben ő maga is lencsevégre kapott egy-egy „utcán heverő” témát – hasznos volt a professzionális és a hobbifotósoknak egyaránt.

A kétórás fotóstúra egyes állomásain Ratcliff beavatta a nagyközönséget műhelytitkaiba

 

A séta a The Ritz-Carlton, Budapest hoteltől – az európai fotóturné egyik szponzorától – indult, s a főváros emblematikus épületei és terei (Erzsébet tér, Bazilika, Szabadság tér, Országház) mellett haladt el, míg a Kossuth térnél letért a Duna-partra, s a Lánchídnál fejeződött be.

Trey Ratcliff körutazásának kilencedik állomása Budapest, amely érintette már többek kötött Lisszabont, Barcelonát, Milánót, Párizst, Londont, Amszterdamot, Berlint és Bécset, június 3-án pedig Moszkvát fotózza körbe a művész, akinek mintegy 3 ezer gyönyörű fotóját tanulmányozhatjuk a stuckincustoms.smugmug.com oldalon (további hasznos linkek: www.instagram.com/treyratcliff/; http://80stays.treyratcliff.com/budapest/).

Hans Zimmer (a fotós balján) baráti beszélgetéssel és a városban való gyönyörködéssel ütötte el a koncertje előtti estét

 

A túrán talán csak Hans Zimmer nem fotózott, ő Trey Ratcliff-fel való baráti beszélgetéssel és láthatóan a városban való gyönyörködéssel ütötte el a budapesti koncertje előtti estét. Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjét a Telegraph magazin egyszerűen csak „a 100 élő zseni egyikének” nevezi. Zimmer nyert már egy Oscar-díjat, valamint kétszeres Golden Globe- és háromszoros  Grammy-díjas, 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán. Első turnéja valójában két telt házas londoni koncerttel kezdődött 2014-ben, amit idén egy 33 városból álló európai sorozat követett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Genova, Dublin, Bécs illetve Budapest. Az előadás mindenhol fantasztikus kritikákat kapott.

A túra inspirálta kollégánkat is, néhány felvételét megosztjuk Önökkel:

„Alsóház-felsőház”

Naplemente oroszlánnal

Körbe-körbe...

Fotók: Vajk Brigitta