Így utaznak a német turisták

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 14:04

Városlátogatás, hegyi túrázás, kerékpáros üdülés, tengerparti nyaralás, tengeri hajózás – a statisztikák szerint a németek ezeket az utazási formákat kedvelik a legjobban.

A németek évente átlagosan 13 napra utaznak el, külföldön előszeretettel a Távol-Keletre, Észak Afrikába, Spanyolországba, otthon pedig Mecklenburg – Elő-Pomerániába, nyáron a Balti-tengerhez, télen síelni Bajorországba – olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hírlevelében.

Meg kell említeni, hogy a német turisták számára mindig fontos a biztonság. A felmérések szerint a németek szívesen foglalnak csomagtúrákat, melyek lehetnek all inclusive, vagy nyaralási csomagok, azaz olyan utak, melyeknél a szolgáltatásokat előre online meg tudják rendelni. 2018-ban az ilyen típusú utazások tették ki az összes 43%-át.

A németek szeretik a nyaralási csomagokat

Fotó: pixabay.com

Az utóbbi években úgy látszott, hogy csökken a package utazások népszerűsége, de valójában azok imázsa változott.

A package utazásokra egyre inkább az jellemző, hogy individuálisak lettek, azok váltak népszerűvé, melyeknél a szervezők lehetővé teszik, hogy az utazásukat tervezők „blokkokból” állítsák össze utazásuk tartalmát, illetve az igénybe venni kívánt szolgáltatásokat.

Ami a csomagtúrákból származó bevételeket jelenti, ezek részaránya az összes utazás értékének 53%-a volt a múlt évben. Népszerűségük egyik oka szakértők szerint, hogy a meghatározó tour operátorok között erős a verseny, ami lenyomja az árakat.

Emiatt az utazási piac meghatározó szereplői stratégiát változtattak, nagyobb hangsúlyt fordítanak a saját szállodáikba szervezett utak, továbbá a tengeri szállodahajós programok értékesítésére, melyek révén többet tudnak keresni.

A magashegyi túrákat drágábban lehet értékesíteni

Fotó: pxhere.com

Igazán magas árakat speciális igényeket kielégítő kisebb csoportok esetén – például magashegyi túrák stb. – tudnak elérni. Mindemellett a fenntartható turizmus is egyre népszerűbb. A hamburgi Statista portál felmérése szerint a német utazók 54%-a olyan úton akar részt venni, amely fenntarthatónak tekinthető.