Javította első féléves pénzügyi eredményét az easyJet

Forrás: MTI

 2015. május 12. 17:18

Javította a március 31-ével zárult féléves pénzügyi eredményét az angol easyJet diszkont légitársaság az elmúlt év azonos időszakához képest.

A cég keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2014 első félévi 53 millió font veszteség után idén 7 millió font adózás előtti eredményt ért el, árbevétele 3,8 százalékkal 1,7 milliárd fontra nőtt. Az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel változatlan árfolyamon számolva az előző évihez képest 2,6 százalékkal, a pénzügyi beszámolóban szereplő adatok alapján pedig 0,2 százalékkal ülőhelyenként 54,9 fontra nőtt.

A cég közlése szerint ennek hátterében a fegyelmezett kapacitáskihasználás, a kihasználtság javulása, az erős októberi forgalom, a húsvét időpontja és a helyjegyvásárlási rendszer teljesítménye állt.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, a nyári szezonra az előzetes foglalási adatok megegyeznek az előző évivel, így jó esély van arra, hogy az évet ismét növekvő árbevétellel és nyereséggel zárják az üzleti évet.

A budapesti repülőtéren is jelen lévő easyJet több mint 750 útvonalon közlekedik, 33 ország 130 repterét érintve. Évente 66 millió utast szállítanak, flottájukban 213 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó repülőgép van.