ATF idegenforgalmi vásár Manilában

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 13:51

2016 januárjában immár 35. alkalommal rendezik meg Délkelet-Ázsia legjelentősebb idegenforgalmi találkozóját, az ASEAN Travel Forumot (ATF), melynek helyszínéül a szervezők ez alkalommal a páratlan szépségű Fülöp-szigeteki Manilát választották.

Manila a szigetcsoportokból álló ország fővárosa, szórakoztató központja és egyben kapu a belföldi és regionális úti célok eléréséhez. A szervezők készen állnak az 1600 főnyi, külföldről érkező résztvevő, főként minisztériumi alkalmazottak, kiállítók, vevők, a média és különböző turisztikai szakemberek fogadására, akik a világ több mint 50 országából látogatnak a délkelet-ázsiai nagyvárosba – adta tájékoztatásul Sárdi Rudolf, az Aviation Szolgáltató Képviselet ázsiai szakreferense.

A vásár kulcsrendezvényeinek a manilai Entertainment City ad otthont, beleértve a háromnapos TRAVEX utazási vásárt január 20-22. között. Ez a szórakoztató- és játékcentrum Manila egyik legújabb látványossága, amely egyben helyszíne a főváros SMX konferenciaközpontjának.

Emellett a világ számos vendéglátóipari lánca képviselteti magát (mint például a Conrad, City of Dreams, Solaire és a Resorts World), amelyek egymás közvetlen szomszédságában helyezkednek el. A Manila Eye, egy hatalmas csillagvizsgáló óriáskerék szintén része a környék ikonikus látképének. Ramon R. Jimenez Jr. úr a Fülöp-szigetek turizmusáért felelős államtitkára örömét fejezte ki a Turisztikai Hivatal nevében, hogy a Fülöp-szigetek adhat otthont a 2016-os Idegenforgalmi Vásárnak. A résztvevők között jelentős számban akad közép-kelet-európai, ki- és beutaztatással foglalkozó idegenforgalmi szakember, valamint különböző sajtóorgánumok, akik a közeljövőben fontos szerephez juthatnak a Fülöp-szigetek magyarországi népszerűsítésében. A promóciós munka előmozdítását segíti az a tény is, hogy hazánkban a Fülöp-szigetek dinamikusan működő nagykövetséget tart fent.

2015-ben Mianmarban, 2014-ben a malajziai Kuchingban és 2013-ban a laoszi Vientiánban rendezték meg az ATF-et, melynek eredményeként ugrásszerűen megnőtt a régióba utazó magyar és más közép-kelet-európai turisták száma, és hasonló népszerűségre tehet szert a Fülöp-szigetek is a hazai magánszektor bevonásával.