Málta, a MICE célpont

Szerző: Pintér Tünde

 2014. április 17. 10:49

Az április 16-i Málta reggelin résztvevők nem csak azt tudhatták meg, miért kitűnő konferencia, incentive és üzleti utazási célpont a szigetország, de a Máltai Idegenforgalmi Hivatal által elindított új, 100 000 eurós költségvetésű ösztönző rendszert is megismerhették.

A Máltát hivatásturisztikai szempontból bemutató rendezvénysorozat április 16-i, a Corinthia Hotel Budapestben megtartott állomásán Hangya Edina, Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviseletvezetője ismertette a meghívottakkal a rendezvényszervezők figyelmét a szigetországra irányító program részleteit.

 

A feltételek között szerepel többek között, hogy Malta Tourism Authority támogatására pályázó vállalatoknak a rendezvény megszervezése során egy, az MTA engedélyével rendelkező desztinációmenedzsment cég vagy szálloda szolgáltatásait kell igénybe venniük. További kitétel a minimum 3 éjszakás tartózkodás Máltán vagy Gozón, éjszakánként legalább 50 részvevővel. A januártól márciusig tartó időszak után legközelebb a novemberben és decemberben megtartott eseményekhez lehet támogatást kérni, maximális összege személyenként 25 euró, minden egyes esemény maximum 10 000 támogatásban részesülhet. Hangya Edina hozzátette, hogy a szigetország több szempontból is előnyös célpont, hiszen kis területének köszönhetően néhány nap alatt is teljes élményt nyújt és hosszú transzferidőkkel sem kell számolni, történelmi, kulturális értékei jól beépíthetők a programba, az angol hivatalos nyelv, és nem utolsó sorban a klíma is kedvező.

Lehotai Zsófia, az Air Malta Globair sales managere az idén 40. születésnapját ünneplő légitársaság szolgáltatásait mutatta be a hallgatóságnak, hangsúlyozva, hogy az április és november között közlekedő heti két járat indulása (keddenként és péntekenként) is igazodik a rendezvényszervezők igényeihez.

A szigetország üzleti utazásokra specializálódott honlapja a www.meet-malta.com oldalon elérhető. A www.visitmalta.com portálon a 2014-15 során megtartott nagyobb konferenciák listája is megtalálható.