Milyen online marketingtrendek közkedveltek 2024-ben?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. április 01. 09:10

Az online marketing terén is fontos, hogy a technológia fejlődésével tartsd a lépést, hiszen csak így juthatsz el sikerrel a leendő ügyfeleidhez. A 2024-ben leggyakrabban alkalmazható kereskedelmi és online marketing trendeket jó, ha te is ismered!

Online marketingtrendek – sokféle módszer alkalmazható

Ahhoz, hogy a webáruházad ismertté váljon, minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy eljuss a reménybeli vásárlókhoz. A webáruház készítés árak például a webshop készítés során kiemelten felhívja a figyelmet azokra a módszerekre, amelyek ebben a segítségedre lehetnek. A lehetőségek tárháza széles, így akár egyszerre több alternatívát is bevethetsz.

Ilyen például a hangalapú keresések növekedésének a kihasználása is, aminél még az eddiginél is nagyobb jelentőséggel bírnak a kulcsszavak és a keresőoptimalizálás.

 

A hűségprogramok alkalmazását és a social media platformjain való értékesítést is sokan alkalmazzák

Nem véletlenül, ugyanis mindkettő hatékony eszköz lehet a forgalom megnövelésére. A hűségprogramok alkalmazása látványosan javítja az ügyfélélményt, személyre szabottan pedig még hatásosabb lehet. Segít az ügyfelek megtartásában, abban hogy ne a konkurenciához menjenek át vásárolni.

A hűségprogramokat és a social media platformjain való értékesítést is sokan alkalmazzák

Fotó: Stock fotó

 

Van 3 olyan platform, amit célszerű használni, mert az alkalmazásokon belüli vásárlások száma megnő általa. Főként az olyan vásárlókra hat, akik szívesebben vásárolnak az alkalmazáson belül, semmint egy webshopra látogatnának el. A közösségi média erejét nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

Nő a gépi tanulás jelentősége és a gyorskereskedelem is fontossá válik

Ez azért jó, mert segít a személyre szabott élmény kialakításában, automatizálni tud bizonyos feladatokat, és lehetőséget nyújt a célzott ügyfélmarketing-stratégiák létrehozására.

A Quick Commerce és a Livestream shopping, vagyis a gyorskereskedelem, megváltoztathatják a termékkiszállítást. A fogyasztók mindent azonnal akarnak, lényeges nekik a gyorsaság, ezért ezen igényüknek eleget lehet tenni.

 

Emelkedik a környezettudatos kereskedelem iránti elköteleződés

Az online rendelések hulladék keletkezésével járnak, mert óvni kell a termékeket az esetleges külső hatásoktól. A környezetszennyezés tudatos mérséklése egyre divatosabbá válik a webshopok esetében is, így a fenntartható csomagolás alkalmazása és a szén-dioxid-semleges szállítás fokozatosan a mindennapok része lesz.

Az e-kereskedelem nagyon sok változáson ment át az elmúlt évek során, és ez a folyamat nem áll meg. A trendek változó tendenciája során minden évben más kerül középpontba. Az AI-nak, vagyis a mesterséges intelligenciának a térnyerése is nagyon lényeges, és szinte kihagyhatatlan lesz, de a környezetvédelem is jelentős szerepet fog kapni.

Soha nem megy ki a divatból a vásárlásösztönzés sem, legfeljebb minimálisan változik, de a fogyasztói igények figyelembevételével módosul. A fentebb felsoroltakat ezért semmiképpen ne hagyjuk ki webshop tulajdonosként a 2024-es évünkből, hiszen jelentős értékű bevételt lehet velük generálni.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.