Budapest legizgalmasabb kirándulóhelyei egy kiadványba sűrítve

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 17. 13:36

Nem csupán Budapest 150. születésnapját ünnepeljük idén, ugyanis másfél évszázada jött létre Magyarországon az első természetjáró egyesület is. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ egy kiadvánnyal ünneplel, melyben összegyűjtötték a legizgalmasabb kirándulásokat a fővárosban és környékén.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) 2020 nyarán indította el az „Aktívan itthon" kiadványsorozatát, melynek célja, hogy egy-egy tájegységben konkrét gyalogos-, kerékpáros- és vízitúrákat, valamint kirándulóhelyeket, érdekes látnivalókat ajánljon az aktív életmód rajongóinak. Az eddig elkészült 25 térség aktív turisztikai kínálatát bemutató sorozat most egy újabb taggal bővült, amely a fővárost és annak környékét mutatja be és az épített örökség mellett a természeti kincsek felfedezésére összpontosít.

A kirándulóhelyek között vannak olyanok, amelyek babakocsival is jól megközelíthetők, de a BKK-val közösen kijelölt gyalogos és kerékpáros túrákat is szerepelnek a kiadványban, amelyeknek közösségi közlekedéssel elérhető be- és kiszállópontjai vannak.

Megjelent az Aktívan Budapesten című kiadvány

Fotó: AÖFK

 

Ajánlják a Budai-hegység erdőségeit, barlangjait, kenuzást és SUP-ozást a Dunán, de bringás kirándulásokat is Budapest környékén. Emellett megjelenik a kiadványban az Erzsébet-kilátó, a Guckler Károly-kilátó és a Pál-völgyi-barlangrendszer is.

A megújult Normafán kívül az agglomerációban is ajánlanak kirándulóhelyeket, programokat: ilyen a Budakeszi Vadaspark, Szentendre természeti öröksége és a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton.

Az ingyenes kiadvány elérhető a Decathlon áruházakban, a BKK Deák Ferenc téri, Kelenföldi és Széll Kálmán téri ügyfélközpontjaiban, a Normafa Látogatóközpontban, a Budakeszi Vadasparkban, a Vácrátóti Botanikus Kertben és az Aktív Magyarország sátránál a különböző rendezvényeken. Elektronikus formában is letölthető az aktivmagyarorszag.hu oldalról.