Színház, táncmaraton és a Grillakadémia is lesz ezen a fesztiválon

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. március 12. 09:18

Április 4. és 19. között rendezik meg a Debreceni Tavaszi Fesztivált, amelynek idén a "debreceniség" kerül a fókuszába – jelentették be a szervezők.

Az idei kulturális évad nyitányának nevezte a rendezvénysorozatot a Kölcsey központban rendezett sajtótájékoztatón Puskás István alpolgármester, amely csapatmunka eredményeként, a helyi kulturális intézmények összefogásával jön létre.

A tavaszi rendezvény fesztiválok sorát – költészeti fesztivál, város napja programjai, Deszka fesztivál – nyitja meg, s több program, nagyobb kínálat jellemzi majd, mint a korábbi években – tette hozzá Debrecen kulturális alpolgármestere.

Április 4-én kezdődik a Debreceni Tavaszi Fesztivál

Fotó: 123rf.com

 

A tavaszi fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulók, az újdonságok és a találkozások négyese köré csoportosul, amelyek megjelenítéséből minden debreceni kulturális intézmény kiveszi a részét - ismertette a fesztivál művészeti koncepcióját Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programigazgatója. A tavaszi fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulók, az újdonságok és a találkozások négyese köré csoportosul, amelyek megjelenítéséből minden debreceni kulturális intézmény kiveszi a részét.

A debreceniség témakörhöz kapcsolódnak a város napi (április 11.) események. Emellett arról is megemlékeznek, hogy 175 évvel ezelőtt volt Debrecen először az ország ideiglenes fővárosa.Számos új kiállítást is megtekinthetnek majd az érdeklődők a fesztivál idején - tette hozzá. A tárlatok, a hangversenyek és a színházi előadások a Csokonai színház, a Kodály Filharmónia és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ közreműködésével jönnek létre, a GAG Management produkciós iroda pedig a KFT zenekart hozza el Debrecenbe.

Utóbbi fúvósokkal kiegészítve, egyedi hangszerelésű számokkal lép a debreceni közönség elé - jegyezte meg Márton András zenész (KFT zenekar).

Az esemény Facebook oldalán találhatunk a programokat illetően többek között táncmaratont a Kölcsey Központba, de az épület tetőteraszán egy „grill partyra" is sor kerül majd a Grillakadémia jóvoltából.