Gulyásleves „mesterképzés" az orosz utazási szakma és sajtó krémjének

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 18. 14:42

Az orosz turisztikai szakma és a turisztikai sajtó több mint 1500 vezető képviselője előtt egyetlen külföldi vendégként a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselője tartott rendhagyó Magyarország-bemutatót, amelyről egyetlen vendég sem maradt távol, aki szereti a hasát.

A július 11-i hétvégén zajlott Pereszlav-Zaleszkij-ben a Travel Media Festival (http://www.pere-dvizhenie.ru/). Az immár negyedik alkalommal megszervezett szakmai rendezvényen szemináriumok, sajtótájékoztatók, mesterkurzusok, valamint szórakoztató programok mellett nyílt ismét arra lehetőség, hogy az orosz turisztikai szakmai krémje találkozzon és kötetlen formában üzleti megbeszéléseket folytasson. Az eseményen részt vett az orosz turisztikai marketingszervezet csúcsvezetője, Szafonov Oleg Petrovics is.

 

Egyetlen külföldi vendégként a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselője kapott meghívást a szakmai találkozóra. Fábián Sándor rendhagyó "Magyarország-prezentációja" a gulyásleves főzőiskola, elsöprő sikert aratott: szinte percenként kellett újratölteni a bográcsot. Megújuló turisztikai kínálatunk népszerűsítése mellett tehát továbbra sem feledkezhetünk el hagyományos értékeinkről. Ezek, például a magyar konyha megszokott ízei is vendégcsalogató erővel bírnak.

Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission - ETC) 2015 első negyedéves jelentése szerint Oroszország továbbra is az európai desztinációk egyik legfontosabb küldőpiaca marad. Az orosz turisztikai kereslet újbóli növekedése legkorábban az idei év végétől várható. 2015 és 2020 között, a közép-kelet-európai régióba irányuló orosz kiutazások számának évente átlagosan 4,3%-os növekedése várható. Ezzel a Magyarországot is magába foglaló régió részesedése 2020-ban (38,5%) a legnagyobb lesz Európában.