Kastélyfeszttel és tacskótalálkozóval ünnepel a gyulai Almásy-kastély

Forrás: MTI

 2024. március 14. 10:38

Fesztivállal ünnepli nyolcadik születésnapját a hosszú hétvégén a gyulai Almásy-kastély. A programban szerepel tacskótalálkozó, reformkori kávékülönlegességek kóstolója és élőszereplős tárlatvezetés is – közölte a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

A programok összeállításánál minden esztendőben szempont, hogy valami újat meséljenek az épületről, annak történetéről és az itt élt személyekről – idézi a közlemény Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgatót. "A pénteken 18 órakor induló suttogó tárlatvezetésünk a főurak számára észrevehetetlen cselédség életéről szól. A gróf mellett megjelenik a komorna, a komornyik, a szobalány és a muzsikus is" – mondta.

Hozzátette, ingyenesen lesz látogatható a Tacskótalálkozó. Az esemény évről évre egyre több tacskótulajdonost és érdeklődőt vonz. Szombaton lesz felvonulás, szépség- és futóverseny is. Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak Gróf Tacskó Dénes tart tárlatvezetést.

A hosszú hétvégén ünnepli nyolcadik születésnapját az Almásy-kastély

Fotó: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont / Facebook

 

A programsorban megemlékeznek az 1848-as forradalom évfordulójáról is. Idén a reformkori és forradalmi kávéházak hangulatát korabeli kávékülönlegességekkel idézik meg Vigyikán György barista közreműködésével. Az előzetesen regisztrálók megkóstolhatják a deákkenyeret, a fűszeres mokkát és az írkávét, valamint megtanulhatják a kávékóstolást és néhány otthon elkészíthető finom kávés receptet is – ígérik a szervezők.

A fesztivál részletes programja elérhető a www.gyulakult.hu oldalon.