Több turista Hajdú-Bihar megyében

Forrás: MTI

 2017. június 15. 12:27

Hajdú-Bihar megye turisztikai vonzerejének erősödését jelzi, hogy egy év alatt, 2016 áprilisa és 2017 áprilisa között 16 százalékkal, több mint 133 ezerre nőtt a vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken, miközben a vendégéjszakák száma 8,8 százalékkal bővült, és meghaladta 337 ezret.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerdán Tiszacsegén, a Tisza-parti halászcsárda felújított teraszának átadásán elmondta: a Település és területfejlesztési operatív program (Top) megyére jutó forrásait az önkormányzatok elsősorban ipari parkok és a turizmus fejlesztésére, bölcsődei és óvodai helyek bővítésére, kerékpárutak építésére, valamint az egészségügyi alapellátás bővítésére fordítják.


Az elnök közölte azt is, hogy újabb 7 milliárd forint fejlesztésről döntöttek a Top keretében Hajdú-Biharban. Ezzel összesen 41 milliárd forint támogatás felhasználásáról határoztak, ami a megye rendelkezésére álló Top-források több mint 80 százaléka.

Elmondta azt is, hogy Tiszacsege két pályázata nyert, 249 millió forintot fordíthatnak a zöld város programban a városközpont felújítására, 92 milliót pedig az önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére.


Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere elmondta az önkormányzat keresi a pályázati forrását annak a csaknem egymilliárdos beruházásnak, aminek eredményeként a teljes csegei Tisza-partot és a hajókikötőt is felújítják.

Nagy Sándor, a halászcsárda tulajdonosa elmondta: a csárda teraszát 10 millió forintos költséggel saját forrásból újították fel.