4,9 milliárd jutna a Turisztikai Célelőirányzatnak

Forrás: turizmus.com

 2014. november 03. 20:09

A 2015. évi költségvetés tervezetében 4 milliárd 929 millió forint szerepel a Turisztikai Célelőirányzat sorában. A dokumentumból azt nem lehet kiolvasni, hogy ebből a pénzből mennyi juthat nemzeti turisztikai marketingre?

Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben, 2015-ben már nem a TC-ből fizetik a Forma 1 verseny támogatását, igaz, a 4,9 milliárdból nem is futná (a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál a Hungaroring Sport Zrt. 9,5 mrd forint támogatással szerepel, vélhetően ebből jut az F1 versenyre is).

Az tudható, hogy a TC-ből finanszíroznak majd az NKA-val közösen kiírt rendezvénypályázatokat, a Hungarofest égisze alatt létrejövő fesztiválokat, kisebb termékfejlesztéseket és néhány célellenőrzést. Az viszont nem tudható, hogy a 4,9 milliárdból mennyi jut majd a Magyar Turizmus Zrt.-nek? Szakemberek egyöntetű véleménye szerint a 4,9 milliárd forint akkor is szűkös, ha egy takarékosan üzemeltetett marketing szervezet költheti el a teljes összeget, javarészt marketing célokra.

Megkeresésünkre az NGM turisztikai helyettes államtitkárságán azt a választ kaptuk, hogy a tervezetet nem lehet véglegesnek tekinteni, s bíznak abban, hogy a végleges költségvetésben ennél több pénz jut majd turisztikai marketingre.