Biomézet, biobort és csicsókás készítményt is vittek a magyar cégek a BIOFACH-ra

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. február 13. 13:02

Különlegességekkel is készültek a magyar kiállítók a világ legnagyobb bio szakvásárára, a BIOFACH-ra. A február 10-én megnyitott nürnbergi vásáron a Magyar Turizmus Zrt. közösségi standján tizenkét cég kínálja termékeit és szolgáltatásait.

A magyar jelenlét azért is fontos a BIOFACH-on, mert a hazai ökogazdálkodásokból származó termékeket, nyersanyagokat mintegy nyolcvan százalékban a német piacon értékesítik.

 

A magyar kiállítók számos különlegességgel – például csicsókás gyümölcskoncentrátummal, biomézzel, gyógynövényekkel, illóolajokkal – készültek a kiállításra, de bio száraztészta, bor és nápolyi is van a kínálatban. A BIOFACH népszerű a magyar kiállítók körében, hiszen a tapasztalatok szerint szinte minden alkalommal sikerül új partnereket, forgalmazókat találni.

A globális piaci szereplők és a kisebb, kézműves termelők számára is fontos találkozóhely a BIOFACH. A kiállításnak szigorú szabályai vannak: kizárólag tanúsított, ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerekkel és kozmetikumokkal jelenhetnek meg a résztvevők. A nürnbergi vásáron ezen kívül a legújabb trendeket, innovációkat is bemutatják, valamint több mint száz, a biotermelés jövőjéről, a biopiacok létjogosultságáról szóló konferenciát rendeznek.